avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 580 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... Procedura de obtinere a acordului SGG
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

Procedura de obtinere a acordului SGG

Buna ziua,

Imi poate spune cineva care este procedura de obtinere a acordului Secretariatului General al Guvernului pt denumirea unei asociatii care contine sintagma "din Romania"? Daca sunt ceva taxe de achitat.... unde se achita, unde se trimite cererea....

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: radumititean , utilizator 12:17, 17 Martie 2013
Buna ziua,

S-a mai discutat subiectul aici www.avocatnet.ro/content/for...

De asemenea, imi amintesc ca atunci cand am obtinut acordul pentru o SRL a fost nevoie doar de o cerere depusa direct la SGG, cu acte care motivau utilizarea denumirii, fara taxe, si am obtinut acordul fara probleme. Ma gandesc ca e la fel si la asociatii.

Succes,
Ultima modificare: Joi, 13 Decembrie 2012
Dana Fatol, Avocat
Intre timp SGG si-a conturat ceva practica .... Nu are model de cerere, dar solicita copia dovezii de disponibilitate a denumirii de la MJ si solicita si actul constitutiv si statutul, ca inscris sub semnatura privata a fondatorilor (atestarea avocatiala facandu-se dupa obtinerea acceptului SGG, din cauza ca dovada de disponibilitate de denumire de la Ministerul Justitiei e emisa sub conditia obtinerii acceptului SGG si legea permite atestarea doar cand exista valabil dovada disponibilitatii emisa de SGG). Nu este taxa. SGG considera ca, in lipsa de alta reglementare, se aplica legislatia generala ref. petitii si deci termenul de raspuns e de 30 de zile, dar in practica a venit de obicei ceva mai repede....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Infiintare asociatie care sa contina termenul "romania" sau "romana" Oanamares Oanamares Buna ziua, vreau sa infiintez o Asociatie care sa contina in denumire termenul de \\"Romana\\" sau \\"Romania\\". In cazul fundatiilor se poate realiza asta ... (vezi toată discuția)
Autentificare? barabancea barabancea Vreau sa infintez o asociatie pe cont propriu si nu inteleg ce inseamna autentificare? \"Autentificarea statutului si a actului constitutiv la Biroul ... (vezi toată discuția)
Procedura modificarii sediului si denumirii unei asociatii (o.n.g) Vlad_96 Vlad_96 Buna ziua, Daca cineva cunoaste procedura de modificare a sediului si denumirii unei asociatii rog a ma ajuta si pe mine. Trebuie sa modific sediul si ... (vezi toată discuția)