avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 735 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... Acordul SGG-ului pentru denumirea unui ONG
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

Acordul SGG-ului pentru denumirea unui ONG

Doresc sa infintez alaturi de alte 2 persoane o Asociatie non-profit. Am foacut toata documentatia, am rezervarea de nume precum si contractul de comodat si declaratia proprietarului unde ong-ul va avea sediul. Conform legii nr.34 din 8 martie 2010 trebuie sa solicit acordul Secretariatului General al Guvernului României pentru a utiliza sintagma de „România” în denumirea ONG-ului. Unde depun cererea pentru obtinerea acordului SGG si daca stiti in ce perioada trebuie sa imi raspunda. Multumesc
Ultima modificare: Marți, 29 Iunie 2010
ContSters98245, utilizator
Cel mai recent răspuns: ContSters98245 , utilizator 14:42, 7 Iulie 2011
Nu a trebuit sa invoc nici un motiv. A fost admisa cererea, ca de altfel alte 12 de atunci in baza legii 34/2010.

Raspunsul vine de obicei in 20 de zile.

Doamnă Secretar General,

Subsemnatii solicitam acordul Secretariatului General al Guvernului pentru folosirea termenului „România” în denumirea Asociatiei ............................... în conformitate cu prevederile legii 34/2010.

Rugam transmiterea raspunsului la domiciliul persoanei imputernicite pentru realizarea procedurilor de infintare a asociatiei: Str..............
Ultima modificare: Joi, 7 Iulie 2011
ContSters98245, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Infiintare asociatie care sa contina termenul "romania" sau "romana" Oanamares Oanamares Buna ziua, vreau sa infiintez o Asociatie care sa contina in denumire termenul de \\"Romana\\" sau \\"Romania\\". In cazul fundatiilor se poate realiza asta ... (vezi toată discuția)
Denumire ong LifeRider LifeRider O asociatie non-profit are in denumire termenul \"român\", fara aprobare de la SGG, pentru ca fondatorii nu cunosteau necesitatea acestui demers si ... (vezi toată discuția)
Denumire asociatie non profit lucas_arty lucas_arty Buna seara As dori sa stiu daca inluderea in denumirea unui ONG a unor cuvinte ce fac referire la \"romania\", \"romana\", \"romanesc\", este conditionata de ... (vezi toată discuția)