avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 809 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... Contributie sanatate pt.veniturile din activitati ...
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

Contributie sanatate pt.veniturile din activitati independente (contabilitate) la un cabinet inchis

Buna ziua.
In perioada 01.01.2005- 29.02.2008 am avut un cabinet pt.activitati independente.[persoana fizica autorizata-profesii libere].Totodata in aceeasi perioada aveam si carte de munca la o societate (srl).La vremea respectiva am intrebat la casa de sanatate daca pentru veniturile din activitatea de pe pf trebuie sa platesc contributie si la casa de sanatate avind in vedere ca sint si salariata la o alta societate.Mi s-a comunicat ca nu trebuie ,deoarece ma incadrez la exceptii.In 2008 am inchis cabinetul iar pe 01.06.2010 mi se emite somatie de plata cu titlu executoriu pt contributia de sanatate aferenta veniturilor din acea perioada.Este legal. ? Daca cabinetul este inchis cum mai pot eu plati pe PF ? Ce se intimpla daca nu platesc ? Au dreptate ei ? si mi se poate cere contributie chiar daca cabinetul este inchis ?
Aici este vorba de realizare de venit din doua locuri. Fiecare venit este impozitat.La fel e si cu contribuyia la casa de sanatate. Ma mir ca ati fost gasit cu restante asa tarziu.Nu aveati cum sa fiti informat ca doar pentru venitul dni cartea de munca erati obligat la plata contributiei pentru sanatate pentru ca nu exista asa lege Persoanele fizice autorizate incadrate la norma care au si calitatea de angajat au 50% reducere la impozi pe profit dar la nimic altceva legat de fiscalitate. Trebuie sa platiti . Asta este
Am inteles.Dar totodata cineva imi spunea ca este contrar legii sa faci operatiuni in numele unei entitati inchise,inexistente.Practic ar trebui depusa rectificativa la fisc atunci deoarece aceste costuri trebuiau deduse.Ori fiscul nu accepta pe motiv ca este inchis cabinetul.Si atunci ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie alimentara alyadavid alyadavid Intrebare: Cum se calculeaza pensia alimentara pentru veniturile obtinute de un medic in propriul cabinet medical? (vezi toată discuția)
Contributie sanatate eleonor eleonor in 2004 am infiintat un pf dar nu am incheiat nici un contract cu casa de asigurari de sanatate,dar prin 2008 in decembrie am primit o instiintare precum ca ... (vezi toată discuția)
Decizie impunere pt 2004 prescrisa? MARIANAV MARIANAV Am o problema greu de interpretat pt mine care sunt numai economist.In Dec 2004 am inregistrat un contract de comision cu un SRL si am platit impozit retinut ... (vezi toată discuția)