avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 775 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... Insolventa;salariu
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

Insolventa;salariu

Buna ziua,
As vrea sa stiu si eu daca este legal ca un administrator judiciar (care a fost ales de debitor la deschiderea procedurii de insolventa) sa aprobe plati catre furnizorii companiei si catre biroul lui, dar sa nu aprobe plata salariului pe motiv ca este mare??
Va multumesc.:((
Cel mai recent răspuns: robnoana , utilizator 16:59, 1 Iulie 2010
Da.
Pe baza carui temei legal?
Art. 49 legea 85/2006 a insolventei.
(1) Pe perioada de observatie, debitorul va putea sa continue desfasurarea activitatilor curente si poate efectua plati catre creditorii cunoscuti, care se incadreaza in conditiile obisnuite de exercitare a activitatii curente, dupa cum urmeaza:
a) sub supravegherea administratorului judiciar, daca debitorul a facut o cerere de reorganizare in sensul art.28 alin.(1) lit.h), si nu i-a fost ridicat dreptul de administrare;
b) sub conducerea administratorului judiciar, daca debitorului i s-a ridicat dreptul de administrare.

Apoi, aveti la dispozitie prev. art. 21 (2)
Debitorul persoana fizica, administratorul special al debitorului persoana juridica, oricare dintre creditori, precum si orice alta persoana interesata pot face contestatie impotriva masurilor luate de administratorul judiciar.
in cazul in care sunt slarii restante dinainte de deschiderea procedurii de insolventa dar si dupa deschiderea procedurii , ce se poate face?
Conform art. 64 (1) din legea insolventei, creantele salariale vor fi inregistrate de administratorul judiciar conform evidentelor contabile la masa credala.

Alte discuții în legătură

Plata salarii aferenta perioadei imediat precedente deschiderii procedurii de insolventa Alexian_2011 Alexian_2011 [quot]Buna ziua! Am urmatorul caz: O societate X cere deschiderea procedurii de insolventa . incepand cu data de 28 martie 2014 -sa zicem - SC X intra ... (vezi toată discuția)
Salariu neplatit in insolventa disponibilizatoltchim disponibilizatoltchim Va rog sa imi spuneti daca pe timpul insolventei administratorul judiciar poate trece la masa credala datoriile curente, creante izvorate dupa instituirea ... (vezi toată discuția)
Recuperare salarii angajator in insolventa uncetatean8 uncetatean8 Buna seara, Am lucrat cu Contract de munca la o firma aflata in insolventa. Procedura de insolventa a fost declansata inainte de a ma angaja acolo. Firma ... (vezi toată discuția)