avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 610 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Voucher
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Voucher

Buna ziua,
Doresc sa ma informez daca e legal ceea ce face firma cu angajatii: firma este de domeniul comercial, retail, un lant de magazine cu un foarte prost renume, atat in tepuirea furnizorilor cat si a angajatilor. Pana acum se dadeau bonuri de masa, dar incepand cu aceasta luna, firma a decis sa dea angajatilor un "bilet voucher" de valoarea bonurilor. Acel asa zis "bilet voucher" este o bucata de coala A4 pe care este trecut numele angajatului, suma si stampila firmei. Poate o firma sa ofere astfel de asa zise "vouchere" si sa oblige angajatii sa cheltuie respectivul bilet in max 2 transe in cadrul lunii respective OBLIGATORIU?
Doresc sa mai stiu care sunt conditiile pe care o firma trebuie sa le indeplineasca pentru a oferi un voucher?

Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: maria3000 , utilizator 12:02, 19 Februarie 2012
Daca acele vouchere sunt recunoscute ca valoare si acceptate la decont de diverse firme, nu vad care este problema lor.
Ca trebuie sa le cheltuiti in maxim 2 transe, iar nu este o problema, tinand cont ca vin scumpirile cauzate de majorarea TVA-ului.
Ar fi mai bine fara ele?
Buna ziua,

Vreau sa fac ceva in beneficiul meu si al clientului dar nu stiu daca se poate, adica: Doresc sa achizitionez o masina dar nu imi ajung banii. M-am gandit sa fac in felul urmator: sa eliberez ca un vaucher, prin care specific ca in luna.....clientul va plati serviciul de curatenie mai putin cu 100 lei sau cat am sa ma gandesc. Conditia este, sa cumpere acest vaucher.....miine (de exemplu). Adica, in luna respectiva, clientul va plati 300 lei in loc de 450 lei (exemplu). Cand va veni luna in care va trebui sa aplic acest discount, stiu ca voi avea de pierdut, dar, pe de alta parte, azi (de exmplu), voi avea banii necesari sa imi achizitionez o masina second hand. Daca nu fac ceva de genul acesta, este clar ca nu voi putea avea masina care, imi este f.f.f. necesara. Voi elibera chitanta si factura, bineinteles. INTREBARE: am voiea sa fac asa ceva? cum trebuie sa procedez? Va rog frumos un sfat.

Va multumesc mult anticipat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Probleme cu site-ul x, banii luati, produsul nelivrat teodora81 teodora81 Buna ziua, am nevoie de un raspuns la o problema legata de un site din Romania, de unde am achizitionat un voucher de reducere pentru un brad complet utilat ... (vezi toată discuția)
Retur produs electrocasnic - masina de spalat- pentru a fi schimbat cu alt model liviu_z liviu_z Am achizitionat o masina de spalat rufe cu capacitate de 7kg de la un magazin online pe data de 12.04.2013 (vineri),folosind pentru plata produsului si un ... (vezi toată discuția)
Bonuri fiscale alina_lupean alina_lupean Buna ziua, Avem nevoie de parerea dvs. in legatura cu 2 probleme referitoare la bonurile fiscale: 1.Societatea foloseste cartele pe care clientii le pot ... (vezi toată discuția)