avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 204 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii deducerea personala
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

deducerea personala

Valoarea tichetelor de masa acordate intr-o luna se ia in calcul la stabilirea sumei care nu se impoziteaza ( deducerea de baza)
ex. venit brut la functia de baza 950
tichet de masa 174
Cat este deducerea de baza???
Cel mai recent răspuns: iirina_19 , utilizator 10:03, 1 Iulie 2010
venit brut = 950
cas = 100
cass = 52
somaj = 5
venit net = 793 + 174(tichete) = 967
deducerea = 250
Atentie .raspuns gresit.

Pentru determinerea deducerilor pesonale se ia in calcul " venitul brut din salarii" si nu se diminueaza cu cas,somaj, cass
intrebarea a fost daca val.tichetelor de masa se considera venit brut din salarri
Dupa parerea mea, da, pt ca tichetele de masa sunt considerate venituri salariale, care pana luna trecuta au fost scutite de impozit.
Prin urmare deducerea personala se va calcula tinand cont si de cv tichetelor de masa
Deducerea de 250 este pentru venitul brut de 950 (intre 1-1.080 lei deducerea = 250). Venitul net(967) - ded(250) = 717 x 16% = 115 lei impozit
Tichetele se includ in veniturile salariale, dar numai in ce priveste impozitul de 16%, deci dupa celelalte retineri (cas,cass...) la brutul initial. Daca s-ar include in brutul initial ar trebui facute toate retinerile la total suma si atunci ar influenta si deducerea. Nu sunteti de aceeasi parere? Oricum trebuie sa apara in termen de 30 zile si normele de aplicare privind impozitarea tichetelor si modul in care le vom cuprinde in stat, pt ca va trebui sa apara impozitul corect si in fisele fiscale la sfarsit de an.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Fluturasul de salarii gadriana gadriana va rog daca cineva ma poate ajuta ca nu inteleg fluturasul de salariu: sal incadrare 1311 acord indiv. 136 ore 1053 ore ... (vezi toată discuția)
Tichetele de masa afecteaza valoarea deducerii din statul de plata? agnes1999 agnes1999 Va rog sa-mi explicati, daca tichetele sunt asimilate veniturilor salariale si apare impozitul aferent pe statul de plata, cum e cu deducerea personala ? ... (vezi toată discuția)
Salariu + bonuri de masa mjbrutus mjbrutus Va salut. Sunt proaspat angajat nu am mai avut vreun job pana acum si am o nedumerire legata de salariu. Lucrez part time (4h) si am 425 brut ( adica jumatate ... (vezi toată discuția)