buna seara . ma comfrunt cu o problema grea pt mine in clipa de fata ..
Totul a inceput in luna februarie cind am vb cu arhitectul prima data . pt construirea unei case in sectorul 2 , intentia mea erea consolidarea cu bca a unei magazii de lemn si au unei case de caramida si etajarea pe ambele constructii .
Eu nu stind cum si ce fel . a venit ahitectul cu un expert de el adus . a fakut o cica o dezvelire a fundatiei sa ajuns la - 0.90 a zis ca e suficient .si se asteapta expertiza ..
Acuma urmau atributile mele procesul verbal intre APOLODOR si mine mentionez casa a fost cumparata in legea 112 .. sa scos si aia in 1 zi numerotarea corpului sa rezolvat 2 zile CADASTRU+CARTE FUNCIARA 20 ZILE , SUPERCOM 1 ZI .
total treaba mea sa rezolvat undeva la 30 zile .
eream in asteptarea RAPORTULUI DE EXPERTIZA si SI PLANUL DE ARHITECTURA SI DE REZISTENTA .
Dupa cele doua sa stat cum 3 luni . eu vb constant cu ahitectul la telefon imi spunea da daca ala imi da maine poimaine raportul si cu planul depun in ultima saptamana lam tot sunat vazand ca tot amana si tot ma duce cu zaharelul . , in tro buna zi zice gata am depus la inspectia in constructii . dar ma refuzat ,
Inspectia in constructii :
NE CONCORDANTA INTRE RAPORT DE EXPERTIZA SI PLANUL DE REZISTENTA
Lipsa documentatie peretele la calcan si semnatura vecinului la calcan !!
Dupa 7 zile de la refuzul celor de la minister ma suna arhitectul si imi zice sa ma intalnesc cu el ca vrea sa discutam ceva urgent .
ma intalnesc cu el . imi pune in mana dosarul ce cele obtinute de mine cu bani dati catre el si imi zice nu pot sa ma mai ocup de dosarul tau se intoarce si pleaca ..
AM STAT AM STAT 6 LUNI AM ASTEPTAT INTRE TIMP EU AM CUMPARAT FIERUL LAM FORMAT PT PLANUL DE REZISTENTA
DEJA SUNTEL IN LUNA 06 NU MAI E TIMP PT CONSTRUCTIE
NU STIU IN CE PARTE SA MA DUC CU CINE SA VB ..
Am cu o doamna arhitect a vazut toata documentatia la care incepand sa imi zica
arhitectul vechi al vostru a zis ca consolideaza cu BCA o magazie de lemn si o etajeaza .,
Eu nu pot sa te ajut nu se face asa ceva mai ales nu o sa ne dea nimeni autorizatia de constructie si cei de la inspectia in constructii din cauza asta va refuzat ,,,
INTREBARILE MELE SUNT !!
Daca demolez ANEXA MAGAZIE DE LEMN PIERD PROPIETATA TERENULUI
Ce ii pot face eu arhitectului cu pricina in cazut in care eu nu mai pot face constructia si peste 700 euro se duc pe nimica
ne avand nici un contract semnat cu el pot sa ii fac ceva in justitie ?
va multumesc mult si astept raspunsurile voastre
sun disperat in situatia de fata !
cu respect IONESCU MARIUS !
Asa este, arhitectul a demarat gresit proiectul, dar, si-a recunoscut incompetenta restituidu-va banii pe care i-ati avansat!
El nu poate fi facut vinovat ca dv v-ati cumparat materialele de constructii inainte de a obtine autorizatia de constructie!
ISC v-a respins dosarul pentru vicii in proiectul de rezistenta, si nu pentru-ca ati "consolidat" o magazie.
"Consolidarea" unor anexe se practica(chiar daca in fapt se reconstruiesc), tocmai pentru a nu pierde diverse avantaje oferite de vechile constructii, asa ca cel de-al doilea arhitect nu prea are dreptate!!!
Multumesc de raspuns..
Deci sa inteleg ca nu e nici o problema in consolidarea magazilor de lemn .
ideea este eu anul asta am sa ma apuc sa renovez sa refac totul tot pe lemn placat cu osb 10 si plistiren tencuit sa ma pot muta iarna asta acolo .
Dar eu daca intru anul asta cu 50 cm 100 cm in afara de conturul existent pe acte ce probleme pot intimpina dupa aceea ?
Aveti pe cineva un expert care poate sa ma puna la punct cu dosarul pt constructie sau imi recomandati ..
Sunt fff disperat pe chestia asta am pierdut ff mult timp aiurea si imprejurarile ma preseaza pt a ma muta in tro alta casa ..
Eu as mai avea o intrebare se poate etaja magazia de lemn tot pe lemn .
ca toata constructia sa fie doar pe lemn ?
MULTUMESC CU RESPECT
IONESCU MARIUS
Daca doriti sa depasiti conturul vechii constructii, obtineti autorizatie pentru: Consolidare, extindere(pe orizontala), mansardare. Nu stiu insa ce se intampla cu terenul de sub extindere pe care nu sunteti proprietar! Deci s-ar putea sa nu va aprobe si extinderea in plan orizontal inainte de a avea o forma de folosinta a acestui teren.
Acum depinde si unde este imobilul, este in Bucuresti? In Bucuresti nu se aproba constructii de locuinte din lemn, conform Normelor de paza contra incendiilor.
Ar mai fi multe de explicat, dar in lipsa mai multor date...
Oricum nu va sfatuiesc sa demarati constructia fara autorizatie, amenzile si consecintele pot fi costisitoare!
Intrebarea mea este urmatoarea .
Aveti idee de un arhitect bun care sa ma ajute in problema mea pt a lua autorizatia de constructie
va multumesc mult pt sugestile si raspunsurile dv
Renovarea unei case
aiurelu36
am cumparat o casa veche ,din lemn si vreau sa o renovez in totalitate adica sa o daram pana la temelie,sa consolidez fundatia,si sa o reconstruiesc exact la ... (vezi toată discuția)
Proiectarea unei case
valy 84
Buna ziua. Am o casa in bucuresti, o casa veche din caramida si asa vrea sa o daram si sa fac alta in locul ei P + 1, parter 65 mp, etaj 65 mp. Cam cat m-ar ... (vezi toată discuția)