avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 250 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... RESTITUIRE TAXA JUDICIARA DE TIMBRU
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

RESTITUIRE TAXA JUDICIARA DE TIMBRU

S-a platit o taxa judiciara de timbru la valoare si apoi s-au modificat petentiile , pe o valoare mai mica si s-a dispus o taxa la acea valoare care s-a si achitat. Astfel s-au achitat doua taxe judiciare de timbru si acum se doreste recuperarea uneia dintre ele. ce trebuie sa se faca? o cerere de restituire ptr prima taxa? bazata pe ce anume?
Cel mai recent răspuns: nechita , utilizator 09:33, 30 Iunie 2010
Daca s-a achitat taxa de 2 ori, instanta la care s-au depus taxele poate emite o adresa cu care va prezentati la primaria unde ati achitat taxele si vi se restituie suma prevazuta in adresa instantei.
Dar actiunea s-a respins. trebuie sa fac cerere separata?
In momentul depunerii chitantelor de taxe de timbru, instanta le anuleaza.Oricum nu este clar ce s-a intamplat in dosarul dvs.pentru ca spuneti ca dupa achitarea primei taxe de timbru, v-ati precizat actiunea si ati redus catimea pretentiilor, deci era firesc sa nu mai achitati o alta taxa de timbru, doar daca eventual v-ati fi majorat catimea acestora atunci era de inteles sa timbrati suplimentar.
Personal nu vad cum se mai poate recupera in aceste conditii taxa de timbru, chitante anulate si actiune respinsa.:sorry:
alta situatie am depus taxa de timbru cu dpua zile ami tarziu de termenul limita
mi-a fost respinsa actiunea ca tardiva taxa de timbru se poate recupera ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce înseamnã anularea cererii de chemare în judecatã ca netimbratã? TANASENASTASA TANASENASTASA buna seara.am avut un termen la un proces si ca solutie e-anulat-.ce inseamna mai exact?pt ca scrie ca,,admite exceptia netimbrarii,anuleaza cererea ca ... (vezi toată discuția)
Salutare, se poate sa recuperez taxa de timbru in valoare de ... alexandru dedu alexandru dedu Salutare, Se poate sa recuperez taxa de timbru in valoare de 6300 ron daca instanta mi-a anulat cererea de chemare in judecata : 11.01.2023 Ora estimata: ... (vezi toată discuția)
Restituire taxa judiciara de timbru iojamaria iojamaria O persoana fizica a achitat in iulie 2013 o taxa judiciara de timbru, pentru o actiune de constatare de proprietate. Taxa s-a platiti la primarie, apoi 30 % , ... (vezi toată discuția)