avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 724 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Salutare, Se poate sa recuperez taxa de timbru in ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Salutare, Se poate sa recuperez taxa de timbru in valoare de ...

Salutare, Se poate sa recuperez taxa de timbru in valoare de 6300 ron daca instanta mi-a anulat cererea de chemare in judecata :


11.01.2023
Ora estimata: 09:00
Complet: Complet 1 Amânări de pronunţare
Tip solutie: Respinge cererea
Solutia pe scurt: Respinge, ca neîntemeiată, cererea de reexaminare formulate de către petentul DEDU SILVIU. Definitivă. Pronunţată prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin mijlocirea grefei, astăzi, 11.01.2023.
Document: Încheiere reexaminare (după anulare cerere) 11.01.2023
Cel mai recent răspuns: romascanu , moderator 05:40, 16 Ianuarie 2023
O cerere se anulează dacă nu ați plătit în termen taxa de timbru sau dacă nu ați completat taxa, în situația în care vi s-a pus în vedere acest lucru. Așa cum s-a dat soluția, pe care ați citat-o, nu mai aveți ce face.
Ultima modificare: Vineri, 13 Ianuarie 2023
Dorin Voicilas, Avocat
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Din postarea dvs. rezultă că s-a respins cererea de reexaminare.
Dar nu cunoaștem (nu ne-ați spus) motivul pentru care a fost anulată cererea de chemare în judecată.

Și atunci, variantele sunt următoarele:

1. Dacă cererea de chemare în judecată a fost anulată ca insuficient timbrată, atunci taxa judiciară de timbru plătită nu se restituie.
2. Dacă cererea de chemare în judecată a fost corect timbrată, dar a fost anulată (în condițiile art. 200 alin. 3 C. pr. civ.) pentru un alt motiv/pentru alte lipsuri, care nu au legătură cu timbrajul, atunci taxa de timbru se restituie.

Cazurile în care se restituie (integral/parțial/proproțional) sumele achitate cu titlu de taxe judiciare de timbru sunt prevăzute de art. 45 din OUG 80/2013
Ultima modificare: Luni, 16 Ianuarie 2023
romascanu, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Taxa de timbru- cerere de reexaminare- nelamurire vrica vrica Am depus o cerere de reexaminare taxa de timbru Dupa ce am depus-o am achitat taxa de timbru Solutia este urmatoarea Respinge ca neîntemeiata cererea de ... (vezi toată discuția)
Ce înseamnã anularea cererii de chemare în judecatã ca netimbratã? TANASENASTASA TANASENASTASA buna seara.am avut un termen la un proces si ca solutie e-anulat-.ce inseamna mai exact?pt ca scrie ca,,admite exceptia netimbrarii,anuleaza cererea ca ... (vezi toată discuția)
Cerere reexaminare Marina39 Marina39 Cererea de reexaminare a fost respinsa ca fiind neîntemeiată și s-a incheiat ca defnitiva.Am plătit taxa de timbru în valoare de 20 lei iar în cererea de ... (vezi toată discuția)