avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1120 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... drept la mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

drept la mostenire

Impreuna cu sotul meu am cumparat un apartament. Apoi am divortat. La divort sotul meu nu a cerut departajare de bunuri, ne-a lasat apartamentul mie si fiicei noastre, insa fara un document scris. El s-a recasatorit. Recent, de comun acord, am facut amandoi testament la notar in favoarea fiicei noastre. Acum doua saptamani fostul meu sot a decedat, iar vaduva lui are pretentii la cota parte din apartament nostru, vrea chiar sa atace testamentul.

Intrebare: poate ataca testamentul si ce sanse de castig are?

Multumesc anticipat.
E. Cioban
Cel mai recent răspuns: Rodica Ciobanu , Avocat 08:01, 30 Iunie 2010
Sotia supravietuitoare ar putea, in opinia mea, sa obtina cota sa de rezerva succesorala din partea de apartament ce apartinea defunctului , cerand revocarea testamentului. Astfel, ii va reveni 1/4 din din jumatatea defunctului.
Sotia supravietuitoare este rezervatara doar cu cota de 1/2 din partea cuvenita ca mostenitor legal, adica 1/8 din jumatatea sotului...1/16 din intreg apartament.
Daca revoca testamentul incheiat de defunct, poate obtine maxim1/16 din apartament.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune anonimiu anonimiu Suntem un cuplu la a doua casatorie fiecare, avand cate un copil major din prima casatorie.Ne-am casatorit in 2010. Eu aveam inainte de casatorie un ... (vezi toată discuția)
Succesiune Delya Db Delya Db Sotul meu a fost infiat in urma cu mai multi ani cu toate drepturile de mostenire de o matusa si sotul ei de atunci. Dupa cativa ani parintii lui adoptivi au ... (vezi toată discuția)
Drepturi de succesiune elenamitroi elenamitroi Buna ziua, Am fost casatorita, in urma casatoriei a rezultat 1 copil care a ramas la mine. Am achizitionat un apartament si am mai mostenit un apartament prin ... (vezi toată discuția)