avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 717 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale registrul operatorilor intracomunitari
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

registrul operatorilor intracomunitari

Buna ziua,

As dori sa stiu daca, pentru inscrierea in "maretul" registru, in cazul in care societatea are ca asociati persoane fizice romane si persoane juridice straine, este necesar cazierul judiciar al respectivelor pers. juridice si care sunt pasii necesari pentru obtinerea acestuia.
Multumesc
Cel mai recent răspuns: ContSters120042 , utilizator 18:13, 1 Iulie 2010
Pe cat inteleg eu, in acest moment, legile coroborate, asociatii, (1) pj. straine ar trebui sa isi obtina cazierele de la autoritatile care le patroneaza functionarea (deci in statul de origine) si, fara nici o indoiala, asociatii (2) pj romane isi vor obtine cazierul de la autorit locale romanesti (IGP-ul).
Sa asteptam insa si normele.
Teoretic ar trebui sa functioneze o structura cu acces la baza de date comunitara si pe terit. nostru, entitate care sa elibereze cazierul pj straine, asociate in societatile inmatriculate in Ro. Ma indoiesc insa ca functioneaza deocamdata.
Din acest motiv ceea ce am scris mai sus e singura varianta pe care o vad, cel putin in acest moment.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Registrul operatorilor intracomunitari carmen.tomozei carmen.tomozei Buna ziua, In cazul unui srl cu mai multi actionari italieni, ce documente trebuei sa depun pentru incsrierea in ROI? Pt asociatii italieni cum obtin ... (vezi toată discuția)
Cazier judiciar persoana juridica straina bvr bvr Buna ziua! Am o mare rugaminte. Pentru inscrierea in registrul operatorilor intracomunitari, am nevoie de cazierul judiciar al societatii care este asociat ... (vezi toată discuția)
Dizolvare/radiere srl cu asociat persoana juridica straina thegreencoffee thegreencoffee Buna ziua, Avem un SRL-ul compus din 3 asociati, din care unul este PJ externa (UE). Sunt interesat de actele necesare ce trebuie aduse de asociatul PJ ... (vezi toată discuția)