avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 331 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Dizolvare/radiere SRL cu asociat persoana juridica ...
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Dizolvare/radiere SRL cu asociat persoana juridica straina

Buna ziua,

Avem un SRL-ul compus din 3 asociati, din care unul este PJ externa (UE).
Sunt interesat de actele necesare ce trebuie aduse de asociatul PJ extern pentru inchiderea/radierea companiei?
SRL-ul extern este la randul lui format din mai multi asociati.

Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: smeagull , utilizator 15:57, 25 Octombrie 2010
Persona Juridica straina trebuie sa aduca Hotararea Adunarii Generale privind dizolvarea si lichidarea S.R.L. -ului din Romania. Aceasta Hotarare se va traduce in limba romana de catre un traducator autorizat a carui semnatura va fi legalizata la notariat.
Este o procedura putin mai dificila, sfatul meu este sa apelati la ajutorul unui avocat.

Se poate face dizolvare si lichidare simultana fara numire de lichidator in situatia in care asociatii se inteleg cu privire la repartizarea activului si firma nu are datorii sau cu numire de lichidator in situatia in care asociatii nu se inteleg cu privire la repartizarea activului.
Daca societatea are datorii ce nu se pot achita, lichidarea se face in instanta.

av. Elena Bostina
Sunt interesat de actele necesare ce trebuie aduse de asociatul PJ extern pentru inchiderea/radierea companiei?

PJ externa trebuie sa desemneze o persoana fizica care sa semneze Hot AGA a societatii ramanesti
PJ externa trebuie sa desemneze o persoana fizica care sa semneze Hot AGA a societatii ramanesti

Reprezentantul este deja desemnat in actul constitutiv. Nu trebuie desemnata o alta persoana.
Daca persoana desemnata este o alta decit cea din actul cosntitutiv, atunci acest fapt trebuie mentionat mai intii in registrul comertului.

Nu se face Hotarare AGA a PJ nerezidente.

Se face doar o sigura Hotarare AGA a societatii romanesti semnata de cei trei asociati.

Necesitatea Hot AGA a PJ este necesara doar la constituire, pentru desemnarea persoanei fizice- reprezentant. Apoi nu mai este nevoie in nicio circumstanta.

Alberto Kurtyan
Ultima modificare: Duminică, 17 Octombrie 2010
Albert Kurtyan, Consilier juridic
Este important cum este intocmit actul constitutiv al societatii romanesti.
Este foarte posibil, ca reprezentantul desemnat de societatea straina in societatea romaneasca, sa nu aiba dreptul de a lua o asemenea decizie.

De asemenea, e foarte posibil ca referentul ORC sa va ceara o hotarare a societatii straine in aceasta privinta, indiferent de felul in care este redactat actul constitutiv al societatii romanesti, deoarece e o practica curenta, cu care m-am confruntat si eu.

Pentru a lua in calcul orice posibil scenariu, eu va sfatuiesc sa solicitati asociatului strain o asemenea hotarare.
Sunt de acord cu Primoris. Faptul ca o societate urmeaza sa fie radiata, trebuie sa insumeze vointa fara echivoc a tuturor asociatilor. Exceptie ar face doar consemnarea expresa in actul constitutiv a persoanei care ar urma sa aiba prerogative in acest sens. Si in alta ordine de idei, cerbicia celor de la registru....:)

Alte discuții în legătură

Probleme orc asociat pj straina smeagull smeagull Salut, am intampinat urmatoarea problema la orc: sc-ul este un srl cu mai multi asociati, intre care o sc straina, asociat majoritar. doreste sa opereze ... (vezi toată discuția)
Inregistrare mentiune la orc doinytza doinytza Am o problema f.urgenta si sunt in dilema: sc cu patroni p.f.straine, modifica o clauza din actul constitutiv prin hot.aga. Hot.aga este in limba respectiva, a ... (vezi toată discuția)
Procura aga ginnyy ginnyy O persoana juridica straina, asociat intr-ul SRL., mandateaza o persoana fizica romana pentru a vota in cadrul AGA majorarea capitalului social. In afara de ... (vezi toată discuția)