avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 854 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... demersuri in vederea obtinerii divortului cetatean ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

demersuri in vederea obtinerii divortului cetatean roman-cetatean egiptean

buna ziua,

as dori foarte mult sa stiu care ar fi demersurile unui divort intre un cetatean roman si un cetatean egiptean,casatoria este in rit islamic insa a fost inregistrata si in romania,detinand certificat romanesc de casatorie.in prezent ne aflam in romania,cetateanul egiptean detinand permis de rezidenta pe 2 ani,existand si un copil la mijloc,copil nascut in romania.am cerut informatii ambasadei egiptene din bucuresti insa domniile lor nu sunt in masura sa ma informeze.

va multumesc.cu multa stima
multumesc tare mult pentru informatia data privitor la legea despre care nu stiam,adevarul este ca am fost complet dezinformata pana in prezent,multe persoane spunandu-mi ca trebuie sa calatoresc in egipt sa depun actele pentru divort in acelasi loc unde a fost efectuata casatoria,etc...inclusiv sotul meu spunandu-mi acest lucru(am impresia ca el are o temere la gandul divortului deoarece viza de sedere in romania ii va fi anulata si stie ca eu nu mi-as da acordul sa obtina o viza de sedere pentru copilul rezultat in romania).privitor la divort,copilul cu cine va ramane-mentionez ca avem o fetita de 9luni-?si alta intrebare: copilulului-cetatean roman fiind-i se pot inainta de catre tatal sau(cetatean egiptean)actele la ambasada egiptului pentru dobandirea cetateniei egiptene fara acordul mamei? am o problema,sotul mi-a luat pur-si-simplu certificatul de casatorie romanesc si certificatul de nastere al copilului,ar putea fara decizia mea sa faca ceva cu ele care ar periclita copilul,ma refer la faptul de a-l lua si l-ar duce in egipt?din cate stiu sotia unui prieten al sau din bucuresti lucreaza la ambasada egiptului....si cum exista atatea cazuri nefericite de rapire imi trec tot felul de ganduri prin minte...in acest caz ce m-ati sfatui sa fac?
Ultima modificare: Luni, 5 Iulie 2010
egyptia33, utilizator
Atunci cand formulati cererea de divort solicitati si incredintarea minorei, spre crestere si educare ...
E bine sa apelati la un avocat .
da,am sa fac acest lucru cu ajutorul unui avocat.multumesc mult
In cererea de divort., pe langa incredintarea copilului catre dv cereti ca actele (certificatul de casatorie si cel de nastere al copilului) sa le prezinte paratul (viitorul dv fost sot) deoarece sunt la el.
Fiind atat de mica fetitza va fi incredintata dv.
Viza lui de sedere in RO nu va fi anulata in caz de divort; va trebui sa o prelungeasca atunci cand va expira. Daca are un loc de munca, sau o afacere proprie va obtine prelungirea.

Numai ilegal ar putea iesi din tzara cu fetita – altfel i se va cere la granita acordul dv scris in legatura cu iesirea din tzara impreuna cu minorul.
Copilul, fiind si al lui, poate cere si obtine dreptul de a-l vizita…

Certificatele despre care spuneti ca le-a luat el… le-ati putea declara pierdute si nule, urmand sa vi se elibereze duplicate (in acest caz orice acte ar face el dupa ce veti avea duplicatele sunt nule de drept).
Avocatul pe care il veti consulta stie ce sa va sfatuiasca.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drepturi in divortul de un cetatean egiptean maria_toma maria_toma Buna ziua ! Sunt o cetateana romana si planuiesc sa ma casatoresc in curand cu un cetatean egiptean musulman, in Romania. Am dori sa traim apoi fie in ... (vezi toată discuția)
Divort imposibil???? iris2009 iris2009 Buna ziua, doresc un sprijin din partea specialistilor. Cazurile din jurul meu nu s-au definitivat intr-un mod fericit asa ca as dori un sfat avizat. Sunt ... (vezi toată discuția)
Sentinta de divort irevocabila ptr cetatean egiptean atalinna atalinna As dori sa intreb si eu pe cei cunoscatori legat de procedurile ptr o sentinta irevocabila de divort a unui cetatean egiptean cu domiciliul in Egipt.Mentionez ... (vezi toată discuția)