avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1029 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... Despre ONG-uri
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

Despre ONG-uri

Presedintele unei Asociatii non profit poate fi salariat/angajat al acesteie..??
Mulumesc
Multumesc d-le Costas.
Poate cineva sa-mi ofere cateva informatii suplimentare(cine-i semneaza Contractul, ii stabileste salariul, din ce-si ia salariul, trb trecut initial in Statut).

Ultima modificare: Joi, 1 Iulie 2010
alinS77, utilizator
Cel mai recent răspuns: alinS77 , utilizator 11:31, 1 Iulie 2010
Da, presedintele poate fi si salariatul asociatiei ( cumul de functii), salariul si functia se vor stabili in baza hotararii adunarii generale, functie de BVC ( bugetul de venituri si cheltuieli ) si care v-a mandata totodata consiliul director pentru incheierea contractului de individual de munca (CIM) . Salariul va fi acordat acestuia din veniturile obtiunte de asociatie conform Statutului. Nu este necesar ca sa fie mentionat in Statut ca, presedintele poate fi si salariatul asociatiei ori prevazuta o retributie tarifara lunara.
Ultima modificare: Joi, 1 Iulie 2010
Costel DRAGOMIR, Avocat
Multumesc frumos=D>

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reprezentant legal intr-un ong pe perioada limitata de timp MihaiStanciu13 MihaiStanciu13 Buna ziua! Am o dilema legata de statutul unui ONG non-profit al carei presedinte si reprezentant legal (inca) sunt si pentru care am drept de ... (vezi toată discuția)
Membru asociatie nonprofit emillius emillius Buna ziua, Este obligatoriu ca in Statutul unei asociatii non-profit, sa fie prevazut ca membrii obisnuiti (nu cei fondatori) sa aiba dreptul de a fi alesi ... (vezi toată discuția)
Modificare functii membrii consiliu director asociatie non-profit alinamit alinamit Buna ziua, Este vorba despre o asociatie non-profit infiintata pe baza OG 26/2000. Problema este urmatoarea. In cursul anului 2007 printr-o Hotarare a ... (vezi toată discuția)