avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1028 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Penalitati de intarziere in materie comerciala
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Penalitati de intarziere in materie comerciala

Buna ziua
Am o speta a carei rezolvare nu o gasesc, avand in vedere solutiile instantelor
Intr-un contract de antrepriza beneficiarul lucrarii achita contracaloarea lucrarii cu factura in termen de 30 de zile de la emitere
Pe parcurs acestea sunt achitate cu intarzieri de cateva zile fiecare.
La final beneficiarul nu achita ultimile 2 facturi din totalul de 10
Contractul prevede penalitati de 1 % pe zi de intarziere
Are dreptul antreprenorul sa calculeze penalitati si la facturile deja achitate sau numai la cele neachitate?
Cel mai recent răspuns: lukacs , utilizator 09:29, 27 Iunie 2007
daca in contract se prevede de cand se calculeaza penalitatile ....da are voie sa calculeze.....si parerea mea si instata le va admite fiind nascute din contract si cu atat mai mult in comecial dobanzile curg de drept din ziua scadentei....deci mai mult se admit cand partile au convenit asupra lor.....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Penalitati de intarziere in materie comerciala razvan.jitaru razvan.jitaru Buna ziua Am o speta a carei rezolvare nu o gasesc, avand in vedere solutiile instantelor Intr-un contract de antrepriza beneficiarul lucrarii achita ... (vezi toată discuția)
Penalitati de intarziere in materie comerciala razvan.jitaru razvan.jitaru Buna ziua Am o speta a carei rezolvare nu o gasesc, avand in vedere solutiile instantelor Intr-un contract de antrepriza beneficiarul lucrarii achita ... (vezi toată discuția)
Penalitati retroactive traian592004 traian592004 Este vorba de un contract de inchiriere de echipamente. Se pot pretinde penalitati de intarziere daca acestea nu au fost facturate, nu s-a emis nici o ... (vezi toată discuția)