avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 612 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Amortizare totala mijloace fixe
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Amortizare totala mijloace fixe

Buna ziua!

Am o nelamurire si sper sa ma puteti ajuta.

Am achizitionat acum 5 ani o masina, pe firma, cumparata cash.

Luna trecuta s-a amortizat total.

As vrea sa stiu daca pot sa vand masina cu orice suma, avand in vedere ca este amortizata total sau se impune vreo suma minima in functie de valoarea de piata. Nu vreau sa o vand pe 1000 RON si apoi sa am probleme cu fiscul.

De asemenea, pot sa i-o vand unei persoane fizice? Presupun ca la vanzare trebuie sa fac si o factura pe langa contractul de vanzare-cumparare. Nu stiu daca este legal sa emit factura pentru o persoana fizica.

In principiu, vreau sa cumpar eu masina de la firma mea.

Sper sa ma puteti ajuta.

Multumesc.

Alin G!
Cel mai recent răspuns: Lelia Ionescu , Contabil 13:00, 30 Iunie 2010
Da ,puteti factura catre persoana fizica,este perfect legal.Important e sa o scoateti masina din evidenta societatii dupa vanzare.
Legat de pret,o puteti vinde cu cit doriti.
Ultima modificare: Miercuri, 30 Iunie 2010
Lelia Ionescu, Contabil

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Factura cu tva tina1234 tina1234 Avem o firma din anul 2013 aprilie cand am cumparat o remorca cu un contract vanzare cumparare (sintem platitori de TVA ) la o anumita valoare am inregistrat-o ... (vezi toată discuția)
Vanzare cumparare masina de pe firma catre persoana fizica Endelus Endelus buna seara, care sunt pasii pe care trebuie sa-i urmez daca vreau sa vand masina persoana juridica catre o persoana fizica? se intocmeste si o factura ? ... (vezi toată discuția)
Intrebari pfa sebisibiu sebisibiu 1. Sunt PFA si vreau sa intreb daca cumpar un calculator \"pe firma\" si il decontez anul acesta, dupa cat timp pot sa il vand? Daca il vand trebuie sa ... (vezi toată discuția)