Am achizitionat acum 5 ani o masina, pe firma, cumparata cash.
Luna trecuta s-a amortizat total.
As vrea sa stiu daca pot sa vand masina cu orice suma, avand in vedere ca este amortizata total sau se impune vreo suma minima in functie de valoarea de piata. Nu vreau sa o vand pe 1000 RON si apoi sa am probleme cu fiscul.
De asemenea, pot sa i-o vand unei persoane fizice? Presupun ca la vanzare trebuie sa fac si o factura pe langa contractul de vanzare-cumparare. Nu stiu daca este legal sa emit factura pentru o persoana fizica.
In principiu, vreau sa cumpar eu masina de la firma mea.
Da ,puteti factura catre persoana fizica,este perfect legal.Important e sa o scoateti masina din evidenta societatii dupa vanzare.
Legat de pret,o puteti vinde cu cit doriti.
Factura cu tva
tina1234
Avem o firma din anul 2013 aprilie cand am cumparat o remorca cu un contract vanzare cumparare (sintem platitori de TVA ) la o anumita valoare am inregistrat-o ... (vezi toată discuția)
Intrebari pfa
sebisibiu
1. Sunt PFA si vreau sa intreb daca cumpar un calculator \"pe firma\" si il decontez anul acesta, dupa cat timp pot sa il vand? Daca il vand trebuie sa ... (vezi toată discuția)
Webinar: Fiscalitate și digitalizare în 2025. Ce știm și ce urmează?
ACCA, cea mai mare asociație internațională în domeniul financiar-contabil, vă invită să participați la un eveniment gratuit destinat profesioniștilor care doresc să afle cele mai recente noutăți legate de sistemul fiscal din România.
În cadrul webinarului, care va avea loc pe 26 februarie la ora 10:00, Delia Cataramă, Tax Partner Viboal FindEx, va aborda principalele modificări fiscale aplicabile în 2025 companiilor, cu focus pe impactul asupra profitabilității și cash-flow-ului acestora.