avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1770 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Factura cu TVA
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Factura cu TVA

Avem o firma din anul 2013 aprilie cand am cumparat o remorca cu un contract vanzare cumparare (sintem platitori de TVA ) la o anumita valoare am inregistrat-o ca mijloc fix si in evidenta contabila in 462, anul acesta 2014 am achitat-o in luna aprilie total (in rate ) cum prevedea contractul . In luna mai m-am hotarat sa o vand. Intrebarea mea este : In aceste conditii suma amortizata se scade din suma contractului ..... iar suma ramasa se imulteste cu 24 % si se emite factura urmand sa fie virat tva la stat. Suma din contract de vanzare si cumparare este suma fara TVA ( nu s-a emis factura ) din calcule imi reiese aceeasi suma poate mai mare ca si in contract v/c dupa toate calculile mele.Va rog sa ma ajutati cu un raspuns !
Multumesc anticipat !
Cel mai recent răspuns: tina1234 , utilizator 17:22, 11 Mai 2014
In prezent Valoarea contabila a MF este valoarea de intrare in contabilitate minus amortizarea.

Nu este clar:
- ati cumparat cu factura de la un neplatitor de TVA ?
- ce legatura are pretul de vanzare (de piata ?) cu valoarea contabila ?
- vreti sa o vindeti fara a face profit ?

In orice caz, pretul de vanzare la Dvs. este cu TVA
Ultima modificare: Duminică, 11 Mai 2014
legalmgm, utilizator
Am cumparat mijlocul fix prin contract vanzare cumparare persoana fizica cu o anumita suma care s-a amortizat pe parcursul unui an ( 12 luni) ; Am inteles deci valoarea contabila MF este valoarea de intrare minus amortizarea x 24 % ( care la acest caz este aceeasi sau mai mare decat suma mijlocului fix la cumparare ) Eu in momentul emiterii facturii voi avea in vedere valoarea contabila ramasa dupa amortizare x 24 %. Se va calcula imp microintreprinderi 3% la suma care s-a se face venit .Multumesc pt.ajutor !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzare autoturism achizitionat din ue Contabilitate sector 4 evoCONTA Contabilitate sector 4 evoCONTA PFA platitor de TVA in romania, inscris in registrul operatorilor intracomunitari,a achizionat in 2012 o masina SH din Germania. S-a utilizat taxare inversa ... (vezi toată discuția)
Vanzare mijloace fixe georgix georgix 1 . As vrea sa aflu in ce conditii pot vinde un mijloc fix la persoane fizice? este legal cu factura si chitanta prin caserie? 2. Daca un angajat strica un ... (vezi toată discuția)
Vanzare mijloc fix sub valoarea contabila ioanaep ioanaep buna ziua. administratorul doreste vanzarea unui mijloc fix aflat in amortizare la valoarea de 65.000 net, iar ramas de amortizat avem valoarea de 159.000 ... (vezi toată discuția)