Avem o firma din anul 2013 aprilie cand am cumparat o remorca cu un contract vanzare cumparare (sintem platitori de TVA ) la o anumita valoare am inregistrat-o ca mijloc fix si in evidenta contabila in 462, anul acesta 2014 am achitat-o in luna aprilie total (in rate ) cum prevedea contractul . In luna mai m-am hotarat sa o vand. Intrebarea mea este : In aceste conditii suma amortizata se scade din suma contractului ..... iar suma ramasa se imulteste cu 24 % si se emite factura urmand sa fie virat tva la stat. Suma din contract de vanzare si cumparare este suma fara TVA ( nu s-a emis factura ) din calcule imi reiese aceeasi suma poate mai mare ca si in contract v/c dupa toate calculile mele.Va rog sa ma ajutati cu un raspuns !
Multumesc anticipat !
In prezent Valoarea contabila a MF este valoarea de intrare in contabilitate minus amortizarea.
Nu este clar:
- ati cumparat cu factura de la un neplatitor de TVA ?
- ce legatura are pretul de vanzare (de piata ?) cu valoarea contabila ?
- vreti sa o vindeti fara a face profit ?
In orice caz, pretul de vanzare la Dvs. este cu TVA
Am cumparat mijlocul fix prin contract vanzare cumparare persoana fizica cu o anumita suma care s-a amortizat pe parcursul unui an ( 12 luni) ; Am inteles deci valoarea contabila MF este valoarea de intrare minus amortizarea x 24 % ( care la acest caz este aceeasi sau mai mare decat suma mijlocului fix la cumparare ) Eu in momentul emiterii facturii voi avea in vedere valoarea contabila ramasa dupa amortizare x 24 %. Se va calcula imp microintreprinderi 3% la suma care s-a se face venit .Multumesc pt.ajutor !