avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 862 soluții astăzi

Marți, 18 februarie, are loc evenimentul: Procedura de negociere colectivă de la A la Z. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Aplicarea reducerii salariilor bugetarilor
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Aplicarea reducerii salariilor bugetarilor

Mă gândesc eu că orice persoană care are un contract de muncă, convenţie civilă de prestări servicii, contracte în baza Legii 8/1996... cu o instituţie de stat, pentru a primii o remuneraţie cu 25% mai mică trebuie să semneze un act adiţional la respectivul contract. Acum dacă respectiva persoană nu vrea să semneze acest act adiţional, remuneraţia nu poate să scadă. În situaţia în care pe acest motiv se găseste o modalitate prin care instituţia respectivă să înceteze contractul cu persoana in cauză, bănuiesc că această încetare a contractului în faţa legii este nulă şi în cazul atacării acestei decizii în instanţă, persoana respectivă este remunerată conform contractului respectiv începănd cu data încetării contractului, iar mai departe instituţia respectivă obligată să continue derularea contractului.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:25, 8 Iulie 2010
Bănuiesc eu că singura modalitate este modificarea codului muncii, dar ideea de a permite angajatorului prin voinţa sa unilaterală să modifice salariul salariatului, indiferent că este vorba de instituţie bugetară sau privată, îmi pare mie o modificare mult prea drastică. Sincer chiar nu îmi dau seama cum poate să îţi modifice salariul fără acordul tău sau cum poate să scape de tine în cazul în care are nevoie de acordul tău, iar tu nu il oferi.
Ultima modificare: Miercuri, 30 Iunie 2010
ContSters141003, utilizator
Multe se pot intampla in Romania noastra, mereu surprinzatoare... in efectul acestei legi *** se taie salariul fara a fi nevoie de acordul salariatului, pentru ca nici la stabilirea salariului nu s-a negociat cu salariatul. I s-a spus: atat e salariul tau, in baza legii X, anexa Y si gata. Nu uitati ca legea asta tocmai a fost declarata constitutionala, asa ca...
Kyandra a scris:

Multe se pot intampla in Romania noastra, mereu surprinzatoare... in efectul acestei legi *** se taie salariul fara a fi nevoie de acordul salariatului, pentru ca nici la stabilirea salariului nu s-a negociat cu salariatul. I s-a spus: atat e salariul tau, in baza legii X, anexa Y si gata. Nu uitati ca legea asta tocmai a fost declarata constitutionala, asa ca...
In efectul acestei legi si a faptului ca a fost declarata constitutionala, o parte din Codul muncii este egala cu zero. Nu mai avem drepturi, avem doar obligatia de a face munca patriotica.
#-o Halal tara! #-o Halal legi!
Ultima modificare: Vineri, 2 Iulie 2010
Loredana Puscasu,
Am găsit într-un final baza legală
Art. 53 al Constituţiei României
Poate puţin exagerată interpretarea, dar asta este.
Mulţumesc
Subscriu la ceea ce a scris utilizatorul lori-beatrice. =D>=D>

Chiar asa> nu putem face nimic? La CEDO SE POATE MERGE SAU IN ALTA PARTE, SA DAM GUVERNUL, PARLAMENTUL SI PRESEDINTIA IN JUDECATA SI SA PLATEASCA PT.GENOCIDUL ASTA !!! :rtfm:

In familia mea, atat eu cat si sotul suntem bugetari si avem de crescut si un copilas de doi ani. Prin porcariile facute de guvern familia mea primeste o lovitura mult prea grea. Amandoi stam cu frica in san ca vom fi dati afara< am un salariu de 800 ron net, dupa taiere raman cu vreo 600 , iar sotul o sa ramana cu vreo 700 ron . Stam la tara, iarna la noi in zona tine mult, facem focul din septembrie pana in mai, anul urmator, ne costa numai lemnele 2500 ron/an !!! Noua nu ne da nici dracu subventii pentru caldura fiindca asa cum sunt salariile noastre, mici, tot nu ne incadram la ajutor de caldura .

Facem naveta zilnic cate 25 km pt. a ajunge la serviciu in orasul unde lucram pe cheltuiala noastra, fiindca nu ne deconteaza institutiile banii cheltuiti si vorbesc de aproximativ 350 ron /luna pt. amandoi !!!! pana la 1 iulie ca de acum o sa fie jale, o sa ne coste vreo 450 ron /luna #-oX-(#-oX-(#-oX-(

Ce facem, ca nu ne ajung salariile nici sa ajungem la serviciu, nici de mancare, nici de nimic ..... NU MAI PLATESTE NICI DRACU IMPOZITELE !

Alte discuții în legătură

Sporuri functionari publici - instanta mircea09 mircea09 Curtea de conturi a stabilit printr-un act de control ca sporurile unele sporuri stabilite prin Contract colectiv de munca de de catre functionarii publici din ... (vezi toată discuția)
Discriminare elena_tabolcea@yahoo.com elena_tabolcea@yahoo.com Salariatii cu handicap accentuat, care nu sunt salariati la stat, de ce nu beneficiaza de 15% marire la salariu daca exista o lege totusi? Mi se pare o ... (vezi toată discuția)
Concedierea art 65 aliniatul 1 desființarea locului de muncă AdevarulALways AdevarulALways Buna ziua, Am lucrat mai bine de 7 ani intr-o firma in Arad. Acum pe fundalul crizei CoVID19, angajatorul mi-a comunicat in scris ca ma concediaza pe baza ... (vezi toată discuția)