Am lucrat timp de 2 luni la o firma de recrutare personal pentru un post de casier.Am avut probleme in legatura cu sustragerea unei sume de 165 de lei.Aceata suma a fost platita.Dupa recuperarea de catre firma a prejudiciului aceasta mi-a spus ca i-mi va inchide cartea de munca cu litera I.Firma respectiva a incheiat cu mine 2 contracte civile stampilate doar de catre firma lor si cu termene de cate 2 saptamani.Ca sa poata trimite cartea de munca la ITM si sa o incheie cu litera I nu ar trebui sa faca anumite plati pentru aceasta ?Si ce perioada ar trebuii sa treaca ca am lucrat cu ei atata timp cat eu am acele contracte civile?Acestea pot fi trecute in cartea de munca?
Din ce spuneti nu ati avut cu acea firma contract individual de munca incheiat;
Deci nu au ce sa intrerupa,probabil aveti ctr de de colaborare sau etc ...oricum nu sunt cu siguranta inregistrate la ITM;PT2 saptamani probabil auconsiderat ca sunteti in perioada de proba si nu le-au inregistrat.
II puteti da in judecata sa-i obligati sa va inregistreze ctr
Multumesc ptr.raspuns insa eu tot cea ce vreau e sa i-mi recuperez cartea de munca si ei nu vor sa mi-o restituie pe motiv ca trebuie sa o scoata de la ITM ,deoarece au facut toate demersurile de a i-mi trece pe ea desfacerea cu litera I.Ce pot face in acest caz cum o pot recupera?
La incetarea activitatii carnetul de munca se inmineaza titularului, completat cu toate inscrierile la zi. Prin urmare, in momentul in care o persoana isi inceteaza activitatea, patronul este obligat sa-i inapoieze documentul completat la zi si nu are nici un drept sa refuze sa elibereze acest act.
In cazul unui refuz, se poate sesiza in scris aceasta situatie Inspectoratului Teritorial de Munca sau instantei judecatoresti competente din zona in care angajatorul isi are sediul.
Deci dupa incidentul care s-a intamplat am intrebat de cartea de munca si ei mi-au spus ca atunci cand o va aduce contabila de la ITM ptr. ca a pus-o sa dispuna inchiderea cartii disciplinar,atunci ma va contacta si mi-o va restituii.Ca sa i-mi faca rau poate trece pe cartea de munca sa zicem doar o luna din cele doua lucrate si apoi sa dispuna desfacerea contractului cu litera I?Angajatorul trebuia sa i-mi plateasca salariu pe luna in curs dar nu a mai facut-o ca raspuns fiind savarsirea faptei mele de sustragere a unei sume dar care a fost restituita.Are acest drept?De a nu mai plati salariu?