Buna ziua, as dori sa stiu ce pot face in cazul in care am aflat de curand ca nu mi s-a inregistrat cartea de munca la itm si a stat in dulapul unuia dintre prietenul patronului meu.
in conditiile in care aveti contract individual de munca incheiat cu firma si inregistrat la ITM , operatiunile pot fi facute in carnetul de munca. In conditiile in care contractul individual de munca nu este incheiat , atunci singura posibilitate este de a actiona in judecata societatea, solicitand reconstituirea vechimii in munca pentru perioada lucrata in cadrul societatii
1. Nici o problema. Important este sa fie inregistrat contractul individual de munca.
2. Carnetul de munca il poate duce si acum si se vor face inregistrarile.
La ITM se inregistreaza contractul individual de munca , aceste operatiuni se inregistreaza apoi si in carnetul de munca care poate fi tinut la ITM sau de catre angajator;
Este obligatorie inregistrarea contractului individual de munca la angajare, la ITM- daca nu s-a inregistrat trebuie facuta actiune in instanta pentru a-i obliga sa va inregistreze ctr. si respectiv sa va plateasca dr salariale si sa faca viramentele la salariu.
Daca s-a inregistrat ctr si nu s-a depus cartea de munca pt a se opera in ea modificarile trebuie facuta actiune in instanta.
Fara carte de munca
randy16
Dupa 7 luni de munca, angajatorul nu a facut inca carte de munca nici unui salariat pe motiv ca ITM-ul nu dispune momentam de asa ceva. Se poate sa fie ... (vezi toată discuția)
Carte de munca
narcisa12345
buna ziua soacra mea lucreaza la o firma de 10sau 15 ani acum cateva zile a aflat ca de 7 ani nu i sa operat la cartea de munca deloc pana azi sunt 7 ani ne ... (vezi toată discuția)