avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 747 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Fara carte de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Fara carte de munca

Dupa 7 luni de munca, angajatorul nu a facut inca carte de munca nici unui salariat pe motiv ca ITM-ul nu dispune momentam de asa ceva. Se poate sa fie adevarat ceea ce afirma angajatorul sau este doar o metoda de a se sustrage de la unele taxe? Contractul de munca individual nu ar trebui actualizat la orice schimbari importante de program sau de atributii din fisa postul? X-( Este suficienta o nota interna care precizeaza aceste modificari?
Daca angajatorul deschide noi locatii are dreptul sa relocheze angajatii intr-o alta localitate pe o perioada nelimitata, fara consimtamantul lor si fara asigurarea transportului sau a unei diurne? Nu ar trebui respectat punctul de lucru din contract?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:48, 2 August 2010
Carnete de munca intr-adevar nu se gasesc la ITM de ceva timp;
In rest orice modificare a clauzelor esentiale din ctr individual de munca cum sunt:
salariul,felul muncii si locul muncii, se fac numai cu acordul salariatului,cu act aditional la ctr individual de munca inregistrat la ITM
Sfatul meu este sa va interesati la ITM daca contractul dvs. de munca a fost inregistrat la ITM.
Cu privire la celelalte nemultumiri, nu inteleg de ce mai stati la respectivul angajator daca nu sunteti multumit de el.
Codul muncii nu prevede obligativitatea angajatorului de a incheia act aditional la CIM cand se schimba programul, este prevazut doar obligatia angajatorului de a respecte norma de ore pe saptamana , la schimbarea tipului de program.(schimburi, tura, turnus etc.)X-(
Ultima modificare: Luni, 2 August 2010
Gabriel Trifu, Avocat
verificati la ITM daca aveti contract de munca.faceti cerere scrisa in acest sens
Carnetele de munca nu se cumpara de la ITM, ci de la Directia de Munca ... la ITM se inregistreaza c.i.m si actele aditionale la c.i.m.

Nu constituie o modificare a contractului de muncă schimbarea de către angajator a orei de începere şi de terminare a programului de lucru sau a modului de organizare .
Orarul de muncă nu poate fi modificat unilateral de angajator dacă în contractul individual de muncă sunt cuprinse dispoziţii exprese privitoare la orarul de muncă.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Trecere la program in turnus ECD-Excellent Personal Services ECD-Excellent Personal Services Buna tuturor, 1. spuneti-mi daca este necesar incheierea unui act aditional intre angajat si angajator pentru trecerea de la program de lucru in 3 schimburi ... (vezi toată discuția)
Lucrul in schimburi user22 user22 Buna ziua! As avea nevoie de sfatul d-voatra in legatura cu obligativitatea angajatilor de a lucra in schimburi. Desi la angajare nu mi-a fost spus nimic ... (vezi toată discuția)
Modificare orar de munca ..verbal geoXL geoXL Am fost instiintat ca noul orar dupa care o sa lucrez va fi 15.00 - 22.30 insemnand 7.5 ore pe zi iar in contract spune ca orarul este de 8, mi-au mai spus ca ... (vezi toată discuția)