avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 499 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... legea intabularii pamanturilor
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

legea intabularii pamanturilor

este adevarat ca s-a modificat aceasta lege sau se modifica??cine ma poate ajuta??
bunica mea avea un pamant , ea este decedata, pamantul s-a impartit in 5 parti deoarece are 5 fete. Acest pamant s-a vandut la cineva care a dat banii pentru 4 parti iar partea mamei mele nu s-a platit integral pe motivul ca este in curs modificare acestei legi si nu poate respectivul cumparator sa-si intabuleze pamantul.....dar pe noi ca vanzatori de ce ne-ar interesa treaba aceasta din moment ce se face un contract de vanzare cumparare, vanzatorul isi pierde dreptul la proprietatea vanduta Nu? si cu intabularea se descurca el.....cumparatorul....:(
Cel mai recent răspuns: Paula Tudor , Consilier juridic 15:16, 5 Iulie 2010
Activitatea de cadastru si publicitate imobiliara (deci, si operatiunile de intabulare a dreptului de proprietate) este reglementata prin Legea nr. 7/1996, lege care, cel putin in acest moment, nu este supusa nici unei modificari.
Va referiti cumva la alta lege?
Cadastrul si intabularea sunt obligatia proprietarului, nu a cumparatorului. De altfel, daca nu ai intabulata proprietatea, nu o poti vinde.
Legea 7/1996 a fost modificata prin OUG 64/2010

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzare teren gigelas gigelas Buna ziua, Bunicul meu,inainte de deces,a facut testament pentru terenul ce l-a avut,mamei mele si unei surori a mea. Este vorba de un teren in indiviziune si ... (vezi toată discuția)
Intabulare fara autorizatie de constructie albastrik albastrik Exista o lege care zice ca dupa 5 ani de la constructie poti face intabularea fara autorizatie ? (vezi toată discuția)
Buna seara,o intrebare as avea .parintii au cumparat o casa cu ... kelos6 kelos6 Buna seara,o intrebare as avea .parintii au cumparat o casa cu teren in anul 2000 de la un domn care era propietar .avea mult teren si a mai vandut si la ... (vezi toată discuția)