avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 928 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... vanzare auto de catre o biserica unei firme
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

vanzare auto de catre o biserica unei firme

Biserica a vandut un autoturism unei societati comerciale. S-a incheiat prin notar contractul de vanzare cumparare. Reprezentantul societatii comerciale cere o factura din partea bisericii. Biserica poate sa emita aceasta factura? Aceasta vanzare nu o consideram o activitate comerciala, autoturismul fiind folosit de biserica multi ani innaintea acestei vanzari. Nu este suficient contractul de vanzare-cumparare pt. inregistrarea uin contabilitatea firmei a autoturismului?
Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Doinita Stingaciu , Avocat 17:37, 30 Iunie 2010
nu e suficient acel contract de vanzare cumparare incheiat doar la notar, trebuie emisa factura si apoi trebuie sa indepliniti formalitatile de radiere/inmatriculare a vehciulului pe numele societatii cumparatoare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Radiere auto claudiu palote claudiu palote Buna ziua,revin din nou cu o problema delicata : mi-am cumparat o masina inmatriculata in romania dar eu sunt rezident in Spania,locuiesc momentan aci si auto ... (vezi toată discuția)
Radiere masina Valigeta Valigeta Am fost proprietara unui autoturism din 2010 pana in 2014. L-am vandut cu act de vanzare-cumparare. Taxa de prima inmatriculare am recuperat-o. Cel care a ... (vezi toată discuția)
Actul de vânzare-cumpãrare silvestrupatrascu silvestrupatrascu Se poate încheia un act de vânzare-cumpărare a unei mașini dacă vânzătorul nu este de față la notariat (este în străinătate) însă este de ... (vezi toată discuția)