avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 790 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... casco omniasig
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

casco omniasig

Sunt un detinator al unui contract de asigurare CASCO inchiat cu OMNIASIG pentru 10 ani, conditionat de BRD in 2007 pentru obtinerea unui credit auto. In iunie 2010 am avut prima dauna pentru care am folosit serviciile OMNIASIG. Dupa realizarea reparatiilor, in momentul in care am depus factura service-ului ce mi-a facut reparatia, mi s-a impus sa semnez un aditional prin care sunt de acord cu modificarea fransizei (zero pana in prezent) la 750 lei/eveniment. L-am rugat sa ma instiinteze in scris despre ce modificari intentioneaza sa aduca la contract. Mi-a aratat ecranul monitorului de pe care reprezentantul OMNIASIG citea aceasta modificare. I-am spus ca sunt obosit si agitat acum, nu pot realiza corect ce vrea sa-mi spuna si ca sunt in imposibilitatea de a lua o hotarare corecta in acel moment. In plus, trebuie sa studiez cerinta lor si prevederile contractuale. Nu a fost de acord, precizandu-mi ca trebuie sa semnez un alt aditional prin care ei imi reziliaza contractul. In scris, prin posta, i-am rugat din nou. Nu pot semna in acel moment ceva despre care nu sunt suficient informat. Ca sa nu va plictisesc mai mult de atat, va intreb daca este corect sa semnez sub amenintarea rezilierii un aditional prin care mi-se solicita una dintre cele mai mari valori ale unei fransize de asigurare CASCO? Ce ma sfatuiti sa fac pentru ca sa mentin in continuare contractul in forma stabilita la inceput? In momentul de fata a ramas ca voi studia problema si ca voi reveni, probabil nu ma voi duce de buna voie ci voi astepta sa fiu chemat sau notificat. Va multumesc anticipat pentru sfatul dumneavoastra.
Ultima modificare: Miercuri, 30 Iunie 2010
gihid, utilizator
Cel mai recent răspuns: gihid , utilizator 07:59, 5 Iulie 2010
In acest moment polita dv. care este cesionata la banca nu este reziliata si nici nu au voie sa o faca. Dati-le sa citeasca contractul dv de credit cu banca si rugati-i pe cei de la banca sa va dea sa cititi ce prevede protocolul dintre banca si asigurator.Din cate cunosc protocolul dintre banca si asiguratorul respectiv a cam incetat de un an si cu acordul bancii va puteti schimba asiguratorul cu altul agreat de banca si in conditiile pe care le-ati avut pana la eveniment.
Multumesc frumos.
Dupa producerea daunei si incasarea unei despagubiri, asiguratorul va poate cere o diferenta de prima pentru reintregirea sumei asigurate, astfel incat sa mentineti suma asigurata la valoarea reala a masinii, care desigur, a mai scazut intre timp.
Cat priveste posibilitatea asiguratorului de a modifica contractul initial, prin introducerea unei fransize, se poate face acest lucru daca e prevazut in mod expres in contractul initial aceasta clauza sau, in caz contrar, doar cu acceptul dvs. prin semnarea unui act aditional la contract. In rest, ce ati prezentat dvs.e un abuz.:(
Ultima modificare: Sâmbătă, 3 Iulie 2010
Doinita Stingaciu, Avocat
Asa e, sunt convins ca e un abuz, de aceea am ajuns aici. Putere sa ma cert cu ei prin tribunale nu am. Contractul cu ei e foarte avantajos din punct de vedere al platilor trimestriale, rata aproape simbolica. Asta e si motivul pentru care Omniasig profita de noi. La inceput au prezentat si ne-au acordat o oferta super, multi colegi nu ma credeau cand le povesteam. Dupa ce ne-a "agatat", acum profita cat pot. Am vazut multe comentarii in legatura cu Omniasig. Nicio rezolvare, insa. Continua sa abuzeze de toti cei ce au nesimtirea sa apeleze la serviciile contractuale avute cu ei. Nu intentionez sa avariez masina, sper sa nu mai profit niciodata de serviciile lor, dar, deranjeaza cum se pune problema. Daca nu aveam nevoie de ei, nu-mi ziceau nimic, plateam la timp contributia si erau bucurosi cu mine, i-am deranjat, se apuca sa ma traga de urechi. Costul interventiei e mai mic decat contributia mea pana in prezent la bugetul Omniasig. Va multumesc pentru raspuns.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Casco omniasig guvaci guvaci in anul 2007 am cumparat o dacia logan prin credit auto,si am semnat un contract casco cu firma omniasig pe un termen de 10 ani atat cat este si creditul auto. ... (vezi toată discuția)
Franciza casco ciprianiustinian ciprianiustinian Buna ziua In 2007 am cumparat un logan cu credit prin banca, franciza 0. in urma cu o saptamana am avut o dauna la masina. Asiguratorul mi-a spuns ca trebuie ... (vezi toată discuția)
Omniasig ne fura oceanu andrei oceanu andrei Am fost la omniasig si am depus doua dosare de dauna,am dus masina la service dupa care am primit acasa la diferenta de o zi k ei vor sa introduca ... (vezi toată discuția)