avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 927 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... pensie anticipata partiala inainte cu 1an de varsta ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

pensie anticipata partiala inainte cu 1an de varsta standard pentru pensie pentru limita de varsta

Ce penalizare primeste un angajat(cotizant)care intra la pensie anticipata cu 1 an inainte de varsta limita (fiind din sector cu grad de nocivitate mare -zgomot); daca penalizarea aduce prejudicii pensiei in continuare si dupa recalculare la limita de varsta?
Cel mai recent răspuns: Bruta , utilizator 08:43, 5 Iulie 2010
1. Pentru a putea stabili procentul de penalizare, este necesar sa ne comunicati care este stagiul realizat pana la data la care se solicita acordarea pensiei anticipate partiale.
De asemenea este necesar sa ne comunicati, sexul si data nasterii.

2. La data îndeplinirii condiţiilor pentru acordarae pensiei pentru limită de vârstă, pensia se recalculează fiind înlăturată penalizarea.
Ultima modificare: Miercuri, 30 Iunie 2010
florisiris, utilizator
La data propusa pentru pensionare anticipata voi totaliza 28 ani si 10 luni,sunt nascuta la data de 29 05 1953, sunt femeie am un singur copil daca are vreo importanta.
Multumesc astept raspunsul dumneavoastra
Dupa actuala lege, procentul de diminuare va fi de 6% lunar. timp de 12 luni, dupa cer intrati in pensie limita varsta fara penalizare

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensionare anticipata Agafia Agafia Buna seara, Sunt nascuta in iunie 1961si am 30 de ani vechime in munca. As dori sa stiu care sunt conditiile si termenul la care ma pot pensiona anticipat ... (vezi toată discuția)
Penalizare pensie anticipata cosescuaurel cosescuaurel In data de 28 .02.2014 am depus dosar de pensionare intrucat din actele care le detineam rezulta ca pot beneficia de pesie avand gr. de munca.La data de ... (vezi toată discuția)
Pensie anticipata kissmy09 kissmy09 buna seara ! sunt nascuta pe 03 05 1956 am iesit la pensie anticipat pe 03 05 2012 la varsta de 55 ani si 10 luni cu un stadiu de cotizare de 40 ani si 13 ... (vezi toată discuția)