Ce penalizare primeste un angajat(cotizant)care intra la pensie anticipata cu 1 an inainte de varsta limita (fiind din sector cu grad de nocivitate mare -zgomot); daca penalizarea aduce prejudicii pensiei in continuare si dupa recalculare la limita de varsta?
1. Pentru a putea stabili procentul de penalizare, este necesar sa ne comunicati care este stagiul realizat pana la data la care se solicita acordarea pensiei anticipate partiale.
De asemenea este necesar sa ne comunicati, sexul si data nasterii.
2. La data îndeplinirii condiţiilor pentru acordarae pensiei pentru limită de vârstă, pensia se recalculează fiind înlăturată penalizarea.
La data propusa pentru pensionare anticipata voi totaliza 28 ani si 10 luni,sunt nascuta la data de 29 05 1953, sunt femeie am un singur copil daca are vreo importanta.
Multumesc astept raspunsul dumneavoastra
Dupa actuala lege, procentul de diminuare va fi de 6% lunar. timp de 12 luni, dupa cer intrati in pensie limita varsta fara penalizare
~ final discuție ~
Alte discuții în legătură
Pensionare anticipata
Agafia
Buna seara,
Sunt nascuta in iunie 1961si am 30 de ani vechime in munca.
As dori sa stiu care sunt conditiile si termenul la care ma pot pensiona anticipat ... (vezi toată discuția)
Pensie anticipata
kissmy09
buna seara ! sunt nascuta pe 03 05 1956 am iesit la pensie anticipat pe 03 05 2012 la varsta de 55 ani si 10 luni cu un stadiu de cotizare de 40 ani si 13 ... (vezi toată discuția)