avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 805 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... ordonanta presedintiala
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

ordonanta presedintiala

o intrebare, va rog
sunt in proces cu fostul sot pt. stabilire program vizita copil minor;copilul mi-a fost incredintat mie in urma hotararii divort;sotul acum a deschis proces pt stabilire program vizita;am avut prima infatisare si am spus ca nu sunt de acord cu pretentiile lui.
problema este urmatoarea:sunt nevoita sa cer interzicerea acestuia sa mai ia copilul la el din mai multe motive, dar nu stiu daca pot face asta si cum, si daca trebuie un alt proces si martori...va rog ajutati-ma cu un sfat!
situatia este f. grava pt ca acest individ nu merita sa fie tata
multumesc
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 22:11, 30 Iunie 2010
Orice ai face, atata timp cat nu ai facut singura copilul, tata este tot tata. In schimb ceea ce poti legal sa actionezi e schimbarea vizitelor si/sau orelor de vizita sau sa motivezi de ce tatal nu ar avea nevoie, de prea mult timp in prezenta minorului.
In rest succes !
Da, tatal are dreptul va aibe legaturi personale cu minorul care nu i-a fost incredintat spre crestere si educare.
Acest drept provine din calitatea sa de tata al minorului.
Chiar daca nu merita, instanta de judecata nu ii poate refuza cererea de stabilire a unui program de vizitare.
Puteti solicita un program cat mai redus, si in prezenta dvs, motivat de comportamentul inadecvat al tatalui si de alte semenea motive.
Av. Mihai Vaduva
multumesc...pt. raspuns;aveti dreptate ca exista si un tata care isi are rostul in viata unui copil...dar cand acesta il imbolnaveste de fiece data cand il ia mai multe ore eu ce baza am?sa astept sa ajunga copilul meu in spital
oricum, multumesc
La primul termen de judecata trebuia sa depuneti intampinare si sa aratati care sunt motivele pentru care nu sunteti de acord cu programul solicitat.
De asemenea aveati posibilitatea sa aratati care este programul pe care il considerati a fi in interesul minorului si din ce motive.
Tot la primul termen de judecata trebuia sa propuneti probe:-inscrisuri, interogatoriul reclamantului si martori.
Din ceea ce ati postat se intelege ca doar ati afirmat ca nu sunteti de acord cu programul solicitat, ceea ce nu este suficient.:sorry:
Pana la urma instanta decide pe baza de probe.
Este foarte greu de redus programul, mai greu decat de marit...

avocat Claudiu Lascoschi

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vizita minor ysis80 ysis80 Un copil de 12 ani nu si a vazut tata de la varsta de 1 an, copilul fiind incredintat la mama la divort, tata fiind plecat din tara. In toata aceasta ... (vezi toată discuția)
Program de vizitare a minorului nicoleta15 nicoleta15 Buna seara! Am divortat anul trecut in luna iulie, minorul rezultat in urma casatoriei (care avea 10 luni la data respectiva)findu-mi incredintat. Tatal ... (vezi toată discuția)