avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 939 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... vizita minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

vizita minor

Un copil de 12 ani nu si a vazut tata de la varsta de 1 an, copilul fiind incredintat la mama la divort, tata fiind plecat din tara. In toata aceasta perioada tata s a limitat la a suna acest copil rar si atat. Acum el solicita vizitarea copilului , iar copilul refuza sa mearga in vizita, si sa ramana peste noapte la tata nefiind atasat de el pe care efectiv nu il cunoaste. si il considera un strain.
Instanta va tine cont de parerea copilului, la stabilirea programului de vizita??si sa se acorde minim de vizita...?.
Cel mai recent răspuns: MARTA SIMONA PETRE , Avocat 15:20, 13 Februarie 2011
Judecatorul este obligat ca la solutionarea cererilor accesorii divortului, (de ex. la incredintarea minorilor), sa tina seama de interesele superioare ale acestora, care sa fie promovate.
Este obligatorie ascultarea copilului care a implinit varsta de 10 ani. Fiind un copil de 12 ani, in pronuntarea sa instanta va cantarii si va tine seama foarte mult preferintele minorului.
Dvs. ati divortat si tatal dupa divort a plecat din tara.
Prin urmare divortul este incheiat, iar ascultarea minorului este obligatorie doar in procesele de divort.
Tatal a formulat acum , pe cale separata , o cerere prin care solicita stabilirea relatiilor personale cu minorul.
Avand in vedere situatia relatata, este necesar sa formulati o intampinare pe calea careia sa aratati situatia expusa si de asemenea sa arati care ar fi programul de vizitare al minorului pe care dvs. il considerati a fi unul in interesului minorului.
In aparare va trebui sa propuneti proba cu interogatoriul reclamantului, inscrisuri si 2 martori.
Proba obligatorie in aceste procese este ancheta sociala care va fi efectuata la domiciliul reclamantului.
Angajati avocat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Custodia copilului iuliana stoica iuliana stoica buna ziua...as dori si eu raspuns la unele intrebari...in anul 2009 august am bagat divort de fostul sot,avand impreuna o fetita de 5 ani atunci..in 2010 ... (vezi toată discuția)
Ordonanta presedintiala gandbun gandbun o intrebare, va rog sunt in proces cu fostul sot pt. stabilire program vizita copil minor;copilul mi-a fost incredintat mie in urma hotararii divort;sotul ... (vezi toată discuția)
Incredintarea minorului sorin77 sorin77 as vrea sa stiu in ce conditii eu ca tata as putea obtine incredintarea minorului.sunt in divort cu sotia din culpa comuna,ea a cerut incredintarea catre ea cu ... (vezi toată discuția)