diana2202 a scris:
In urma neglijentei m-am ales cu o plangere penala si o suspendare a contractului de munca cf art 52.c codul Muncii, vreau sa stiu ce urmeaza, cand imi voi recupera banii si ce trebuie sa fac eu in acest caz...multumesc
Suspendarea in acest caz dureaza pana la rămânerea definitivă a hotărârii judecătoreşti.
În ceea ce priveşte soarta contractului individual de muncă suspendat în temeiul art. 52 alin.1 lit. c din Codul muncii, aceasta depinde de soluţia emisă în procesul penal.
Încetarea suspendării contractului individual de muncă, dispuse în temeiul art. 52 alin. (1) lit. c) din Codul muncii, va genera consecinţe diferite în funcţie de soluţia pronunţată prin hotărârea judecătorească. Daca se constată nevinovăţia celui în cauză, salariatul îşi reia activitatea anterioară, plătindu-i-se, în temeiul normelor şi principiilor răspunderii civile contractuale, o despăgubire egală cu salariul şi celelalte drepturi de care a fost lipsit pe perioada suspendării contractului.
Daca se constata vinovatia celui suspendat, atunci c.i.m. va inceta in baza art.56 lit.g C.mun.