avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 705 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... ce urmeaza dupa suspendarea contractului de munca art ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

ce urmeaza dupa suspendarea contractului de munca art 52.c

In urma neglijentei m-am ales cu o plangere penala si o suspendare a contractului de munca cf art 52.c codul Muncii, vreau sa stiu ce urmeaza, cand imi voi recupera banii si ce trebuie sa fac eu in acest caz...multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:35, 30 Iunie 2010
Art.52(2) Codul muncii - In cazurile prevazute la alin. (1) lit. c), daca se constata nevinovatia celui in cauza, salariatul isi reia activitatea avuta anterior si i se va plati o despagubire egala cu salariul si celelalte drepturi de care a fost lipsit pe perioada suspendarii contractului."
Asta spune legea.
Si eu as fi interesata sa stiu cum se procedeaza in asemenea situatie. Eu am cazul unui salariat cu contract de munca pe 2 ore la trei firme (oarecum inrudite); respectivele firme ii fac plangere penala pentru delapidare, ii suspenda contractele de munca cu art.52 alin (1) lit.c). Intre timp una din firme iese din dosarul penal (se constata ca nu are nici un prejudiciu) iar acum, desi procesul penal continua pentru celelalte doua firme, fostul salariat isi cere drepturile pe firma care a iesit din caz. Deocamdata nu am primit decat o cerere din partea avocatului lui dar nu stim cum sa procedam. Despre "reluarea activitatii avute anterior" nu poate fi vorba... Daca nu-i platim aceste "drepturi" (noi speram sa mai recuperam niste bani de la el) are posibilitatea de a ne obliga prin instanta desi au trecut 4 ani de la suspendarea contractului dar numai doua saptamani de cand firma a iesit din procesul penal? Va multumesc
Ultima modificare: Joi, 1 Iulie 2010
Lulica, utilizator
diana2202 a scris:

In urma neglijentei m-am ales cu o plangere penala si o suspendare a contractului de munca cf art 52.c codul Muncii, vreau sa stiu ce urmeaza, cand imi voi recupera banii si ce trebuie sa fac eu in acest caz...multumesc

Suspendarea in acest caz dureaza pana la rămânerea definitivă a hotărârii judecătoreşti.
În ceea ce priveşte soarta contractului individual de muncă suspendat în temeiul art. 52 alin.1 lit. c din Codul muncii, aceasta depinde de soluţia emisă în procesul penal.
Încetarea suspendării contractului individual de muncă, dispuse în temeiul art. 52 alin. (1) lit. c) din Codul muncii, va genera consecinţe diferite în funcţie de soluţia pronunţată prin hotărârea judecătorească. Daca se constată nevinovăţia celui în cauză, salariatul îşi reia activitatea anterioară, plătindu-i-se, în temeiul normelor şi principiilor răspunderii civile contractuale, o despăgubire egală cu salariul şi celelalte drepturi de care a fost lipsit pe perioada suspendării contractului.

Daca se constata vinovatia celui suspendat, atunci c.i.m. va inceta in baza art.56 lit.g C.mun.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incetare cim Liliana Tanase Liliana Tanase Daca salariatul a fost arestat preventiv la 24 august 2010 (si este si in prezent) poate inceta CIM la 15 noiembrie 2010 (de ex.), conform art. 61 lit. b din ... (vezi toată discuția)
Cim suspendat / ada123456 ada123456 Buna ziua ! Deci : am CIM suspendat de 9 luni , am primit si ordonanta de la parchet cu NUP plus o amenda administrativa de1000 ron , firma contesta ordonanata ... (vezi toată discuția)
Contract de munca suspendat ada123456 ada123456 daca am avut CIM suspendat 10 luni, in urma unui dosar penal , solutionat cu neurmarire penala , la revenirea la servici voi primi salariile din acele luni > (vezi toată discuția)