Buna ziua ! Deci : am CIM suspendat de 9 luni , am primit si ordonanta de la parchet cu NUP plus o amenda administrativa de1000 ron , firma contesta ordonanata (nu e definitiva ) si cfm art 52 ... codul muncii , salariatul revine in activitate cu hot .jud. definitiva . Bun ! Ce trebuie sa fac eu ? ce urmeaza ?
Daca se constata nevinovatia celui in cauza, salariatul isi reia activitatea anterioara si i se plateste, in temeiul normelor si principiilor raspunderii civile contractuale, o despagubire egala cu salariul si celelalte drepturi de care a fost lipsit pe perioada suspendarii contractului.
Soluţia prevăzută de art. 52 alin. (2) din Codul muncii (cu referire la alin. 1 lit. b al aceluiaşi articol) de reluare a activităţii şi de plată a despăgubirilor vizează situaţia în care s-a constatat inexistenţa vinovăţiei penale a salariatului.
Măsura suspendării durează până la rămânerea definitivă a hotărârii judecătoreşti având aşadar un caracter provizoriu (decizia nr 24/2003 a Curtii Constitutionale).