avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 541 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... drepturi salariale
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

drepturi salariale

Ce se intampla cu drepturile salarile neacordate pentru perioada cat contractul de munca a fost suspendat pe perioada cercetarii penale? din luna iunie 2015 urmare a declararii suspendarii ca fiind neconstitutionala salariatul si a reluat activitatea in baza aceluiasi contract de munca la dar nu i au fost acordate drepturile salarilae cuvenite pe perioada suspendarii ? A aparut cumva o prevedere legala prin care angajatorul este obligat sa acorde drepturile salariale pentru acea perioada ? Parca a fost ceva in luna iulie ????
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 14:09, 18 August 2016
Potrivit art.52 alin.2 C.mun., daca se constata nevinovatia celui in cauza, salariatul isi reia activitatea anterioara si i se plateste, in temeiul normelor si principiilor raspunderii civile contractuale, o despagubire egala cu salariul si celelalte drepturi de care a fost lipsit pe perioada suspendarii contractului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Decizia cc nr 279/2015 sexu sexu CURTEA CONSTITUŢIONALĂ În numele legii DECIDE: 1. Admite excepţia de neconstituţionalitate ridicată de D M şi MT în Dosarul nr. ... (vezi toată discuția)
Plangere penala formulata de angajator sim0na sim0na Fratele meu lucreaza la o societate comerciala. La inceputul acestui an patronul sau i- a facut plangere penala pentru inselaciune. A fost cercetat cateva ... (vezi toată discuția)
Cim suspendat / ada123456 ada123456 Buna ziua ! Deci : am CIM suspendat de 9 luni , am primit si ordonanta de la parchet cu NUP plus o amenda administrativa de1000 ron , firma contesta ordonanata ... (vezi toată discuția)