avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 430 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... plangere penala formulata de angajator
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

plangere penala formulata de angajator

Fratele meu lucreaza la o societate comerciala. La inceputul acestui an patronul sau i- a facut plangere penala pentru inselaciune. A fost cercetat cateva luni, s-a dispus si o expertiza. Zile trecute a primit o comunicare de la Parchet prin care este scos de sub urmarire penala, potrivit articolului 10 lit. b¹ si lit.d.(fapta nu prezinta gradul de pericol social al unei infractiuni si faptei ii lipseste unul dintre elementele constitutive).

Intrebarea este : poate beneficia in aceste conditii de despagubirile angajatorului si anume plata drepturilor salariale si a ltor drepturi pentru perioada cat contractul de munca a fost suspendat?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:12, 9 Octombrie 2010
In temeiul normelor si principiilor raspunderii civile contractuale, fratele d-voastra este indreptatit la plata unei despagubiri egala cu salariul si celelalte drepturi de care a fost lipsit pe perioada suspendarii sale, reluindu-si activitatea anterioara in baza C. Muncii art.52 alin. 2.
În cazul in care daca a avut si c.i.m. suspendat , si s-a constatat nevinovăţia lui , salariatul îşi reia activitatea anterioară, plătindu-i-se, în temeiul normelor şi principiilor răspunderii civile contractuale, o despăgubire egală cu salariul şi celelalte drepturi de care a fost lipsit pe perioada suspendării contractului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cim suspendat / ada123456 ada123456 Buna ziua ! Deci : am CIM suspendat de 9 luni , am primit si ordonanta de la parchet cu NUP plus o amenda administrativa de1000 ron , firma contesta ordonanata ... (vezi toată discuția)
Ce urmeaza dupa suspendarea contractului de munca art 52.c diana2202 diana2202 In urma neglijentei m-am ales cu o plangere penala si o suspendare a contractului de munca cf art 52.c codul Muncii, vreau sa stiu ce urmeaza, cand imi voi ... (vezi toată discuția)
Drepturi salariale andreiristea andreiristea Ce se intampla cu drepturile salarile neacordate pentru perioada cat contractul de munca a fost suspendat pe perioada cercetarii penale? din luna iunie 2015 ... (vezi toată discuția)