Fratele meu lucreaza la o societate comerciala. La inceputul acestui an patronul sau i- a facut plangere penala pentru inselaciune. A fost cercetat cateva luni, s-a dispus si o expertiza. Zile trecute a primit o comunicare de la Parchet prin care este scos de sub urmarire penala, potrivit articolului 10 lit. b¹ si lit.d.(fapta nu prezinta gradul de pericol social al unei infractiuni si faptei ii lipseste unul dintre elementele constitutive).
Intrebarea este : poate beneficia in aceste conditii de despagubirile angajatorului si anume plata drepturilor salariale si a ltor drepturi pentru perioada cat contractul de munca a fost suspendat?
In temeiul normelor si principiilor raspunderii civile contractuale, fratele d-voastra este indreptatit la plata unei despagubiri egala cu salariul si celelalte drepturi de care a fost lipsit pe perioada suspendarii sale, reluindu-si activitatea anterioara in baza C. Muncii art.52 alin. 2.
În cazul in care daca a avut si c.i.m. suspendat , si s-a constatat nevinovăţia lui , salariatul îşi reia activitatea anterioară, plătindu-i-se, în temeiul normelor şi principiilor răspunderii civile contractuale, o despăgubire egală cu salariul şi celelalte drepturi de care a fost lipsit pe perioada suspendării contractului.
Cim suspendat /
ada123456
Buna ziua ! Deci : am CIM suspendat de 9 luni , am primit si ordonanta de la parchet cu NUP plus o amenda administrativa de1000 ron , firma contesta ordonanata ... (vezi toată discuția)