avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 512 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Incetare cim
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Incetare cim

Daca salariatul a fost arestat preventiv la 24 august 2010 (si este si in prezent) poate inceta CIM la 15 noiembrie 2010 (de ex.), conform art. 61 lit. b din Codul Muncii?
Cel mai recent răspuns: Georgeta Anghel (Rusu) , Avocat 22:17, 11 Noiembrie 2010
NU. In acest caz i se suspenda CIM in baza art. 52 alin.1 lit c) codul muncii.
Apoi se aplica alin. 2 din acelasi articol:
”(2) In cazurile prevazute la alin. (1) lit. a), b) şi c), daca se constata nevinovatia celui în cauza, salariatul isi reia activitatea anterioara platindu-i-se, in temeiul normelor si principiilor raspunderii civile contractuale, o despagubire egala cu salariul si celelalte drepturi de care a fost lipsit pe perioada suspendarii contractului.”

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum se procedeaza cand ai un salariat cercetat penal??? alinamariabrasoveanu alinamariabrasoveanu Oameni buni ma confrunt cu o problema cu care nu am mai avut de face pana zilele acestea. Am un salariat care este cercetat penal si in momentul de fata este ... (vezi toată discuția)
Art. 52 al. 2 codul muncii Adelina t Adelina t Art 52 alin. 2 CM zice ca ........in cazurile prevazute la alin. (1) lit. a), b) si c), daca se constata nevinovatia celui in cauza, salariatul isi reia ... (vezi toată discuția)
Cim suspendat / ada123456 ada123456 Buna ziua ! Deci : am CIM suspendat de 9 luni , am primit si ordonanta de la parchet cu NUP plus o amenda administrativa de1000 ron , firma contesta ordonanata ... (vezi toată discuția)