avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 970 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... art. 52 al. 2 codul muncii
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

art. 52 al. 2 codul muncii

Art 52 alin. 2 CM zice ca ........in cazurile prevazute la alin. (1) lit. a), b) si c), daca se constata nevinovatia celui in cauza, salariatul isi reia activitatea anterioara platindu-i-se, in temeiul normelor si principiilor raspunderii civile contractuale, o despagubire egala cu salariul si celelalte drepturi de care a fost lipsit pe perioada suspendarii contractului. ma intereseaza lit. c.....si anume ce se intelege prin nevinovatie?nevinovatie este si in cazul in care se stabileste ca fapta a fost contraventie si nu infractiune? As avea nevoie de u raspuns urgent. Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:27, 9 Aprilie 2009
Daca se stabileste ca fapta este contraventie si nu infractiune aceasta inseamna ca totusi exista o vinovatie a salariatului respectiv , intrucat a savarsit o fapta pedepsita de lege cu amenda.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plangere penala formulata de angajator sim0na sim0na Fratele meu lucreaza la o societate comerciala. La inceputul acestui an patronul sau i- a facut plangere penala pentru inselaciune. A fost cercetat cateva ... (vezi toată discuția)
Incetare cim Liliana Tanase Liliana Tanase Daca salariatul a fost arestat preventiv la 24 august 2010 (si este si in prezent) poate inceta CIM la 15 noiembrie 2010 (de ex.), conform art. 61 lit. b din ... (vezi toată discuția)
Ce urmeaza dupa suspendarea contractului de munca art 52.c diana2202 diana2202 In urma neglijentei m-am ales cu o plangere penala si o suspendare a contractului de munca cf art 52.c codul Muncii, vreau sa stiu ce urmeaza, cand imi voi ... (vezi toată discuția)