avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 437 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... accident
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

accident

Am avut un accident din care a rezultat o victima,circulam regulamentar pe drum impreuna cu mama in masina cand deodata din dreapta a iesit o masina in calea mea cu care am intrat in coliziune apoi m-a proiectat in alta masina de pe sens opus.Mama s-a accidentat avand nevoie de 14 zile de ingrijiri medicale.Asigurarea nu acopera paguba ei mi-au spus ca imi va da dauna totala,dar este o suma mica si nu acopera costul altei masini identice. Soferul vinovat nu vrea sa-mi plateasca diferenta pana la costul altei masini.Cum sa-mi recuperez paguba?:((
Va multumesc
Ultima modificare: Joi, 1 Iulie 2010
para24, utilizator
Cel mai recent răspuns: Doinita Stingaciu , Avocat 23:37, 1 Iulie 2010
In instanta,dar ai grija ce semnezi la sigurator ;
De regula pt dauna totala te pun sa precizezi la cererea de despagubire ca nu mai ai nici un fel de pretentii fata de nimeni,fata de asigurator ,fata de asigurat,...
Dute cu un avocat.
Mihaela v-a sfatuit corect ca numai instanta va poate solutiona problema. Apelati la un avocat specializat pe daune auto pt a va sfstui in mod competent ce trebuie facut. Dar nu mai semnati la asigurator nici un document legat de despagubire. Pe RCA trebuie sa fiti despagubita si pt mama si chiar daune morale.O sa stie avocatul ce trebuie facut.
Aveti posibilitatea sa valorificati epava. Daca tot nu acopera, singura varianta ramasa este sa va constituiti parte civila si sa cereti vinovatului diferenta. Insa ar trebui sa va concentrati asupra vatamarii corporale a mamei dumneavoastra. Pentru cele 14 zile de ingrijiri medicale, dumneaei poate solicita despagubiri. Trebuie sa pasteze toate retetele si chitantele pentru medicamente, investigatii facute, transport etc. Va avea nevoie pentru intocmirea dosarului de dauna in care poate solicita inclusiv daune morale.
Atentie la momentul semnarii cererii de despagubire daca autovehiculul este proprietatea mamei dumneavoastra.
Autovehiculul este proprietate personala. Multumesc pt raspuns.
Mama poate face plangere penala impotriva soferului vinovat, in termen de doua luni de la data producerii accidentului. Dosarul va fi inaintat in instanta si dvs. va veti constitui parte civila pentru recuperarea banilor necesari repararii masinii sau a incasarii contravalorii daunei totale care vi se cuvine ca urmare a acelui accident.
Astfel impuscati doi iepuri.......:)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Clauze in cererea de despagubire marius_o2ooo marius_o2ooo Buna prieteni.Am ajuns in situatia formularii cererii de despagubire catre societatea de asigurari.Exista o clauza pentru care va cer sfatul \\"Totodată ... (vezi toată discuția)
Despagubire dauna totala auto bogdan070 bogdan070 buna seara, Am primit de la firma de asigurari calculul sumei stabilita ca valoare maxima de despagubire ce poate fi acordata pentru autovehicul : ,,Valoarea ... (vezi toată discuția)
Accident auto (tamponare din spate) cu victimă. cum îmi recuperez paguba? Rizea Bogdan Rizea Bogdan Vreau sa stiu cum imi recuperez paguba in caz de accident si ce pasi trebuie sa fac (vezi toată discuția)