Buna ziua,
Sunt reprezentantul unui furnizor extern care are de recuperat anumite sume de la un client din romania. Intr-un final, prin avocat (care acum se pare ca bate pasul pe loc), am obtinut o hotarare judecatoreasca pentru o parte din suma datorata (+penalizari de intarziere in acelasi cuantum), dar clientul (debitorul) nu a facut plata nici acum la aprox 45 zile de la primirea comunicarii la biroul avocatului... faptul ca avocatului i s-a comunicat ma face sa cred ca si reprezentantii debitorului au fost instiintati de decizia instantei, (instanta fiint la domiciliul clientului - Oradea, iar avocatul nostru in Bucuresti). Asadar, am doua intrebari, daca ma puteti ajuta:
1. Avocatul nostru nu a luat nicio masura in sensul de a-i trimite contul debitorului sau a-l sfatui ce sa faca... era in sarcina acestuia sa faca ceva?
2. In situatia in care a expirat termenul de 30 zile de la comunicarea instiintarii si debitorul nu a achitat sumele respective, care sunt pasii de urmat?
Va multumesc anticipat pentru informatii.
Mihai
Buna ziua !
Pentru punere in executare aa unei hotarari judecatoresti trebuie ca aceasta sa fie definitiva si irevocabila , dupa care sa o investivi cu formula executorie .
Toate aceste lucruri trebuia sa vi le spuna avocatul care-l aveti dar, de obicei acestia nu-si fac treaba .
Dupa ce este investita cu formula executorie mergeti cu ea (hotararea ) la un executor judecatoresc .De aici , acesta va v-a informa si se v-a ocupa de tot ce inseamna recuperarea prejudiciului .
Solicitati si cheltuieli de execurtare !
Succes !
Buna ziua! Revin asupra acestui subiect, deoarece se pare ca avocatul meu ma duce cu presul. Mi se pare ireal sa existe posibilitatea ca acesta sa fi luat "partea" de la debitor, pentru a pierde timpul si bineinteles procesul, dar totusi sunt constient ca nu e chiar asa imposibil...
Dupa cum spuneam, la intrebarile mele, venite in urma consultarii cu Avocatnet, avocatul nostru a spus ca deja saptamana care azi se incheie vom avea proces pentru investirea cu formula executorie si totodata mi-a cerut sa anunt la firma din Spania (creditorul) sa-si deschida cont la una sau chiar 2 banci in Romania, pe motiv ca asa a cerut executorul (vezi Doamne, o hotarare de plata data intr-un tribunal din romania, trebuie platita tot in tr-un cont in Romania...).
Acum va intreb:
1. Daca intr-adevar a depus dosarul pentru investire cu formula executorie a hot. judecatoresti si a spus ca procesul este saptamana aceasta, trebuia sa apara si pe portal just.ro, macar termenul la care este programat procesul (aici nu-mi apare acest termen din saptamana aceasta);
2. Hotararea definitiva si irevocabila care zice ca a obtinut-o si care trebuie investita... din cate stiu aceasta hotarare a fost data de peste 45 zile, inca nu apare pe site-ul instantelor de judecata... pot sa gasesc toate termenele cu solutiile de la momentul respectiv, dar nu si aceasta hot. Este adevarat ca in acest timp trebuia publicata daca exista?
3. Daca intr-adevar a investit hotararea de care vb mai sus si a depus si dosarul la un BEJ, este normal ca acesta sa ceara creditorului din spania sa-si deschida cont in romania pentru a i se face plata, si la 2 banci? De ce nu se pot trimite sumele direct in contul acestuia in spania?
multumesc mult pentru ajutor si sper ca nu e prea multa lectura!
o zi usoara!
1. Da, ar fi trebuit sa apara pe portal
2. Se intampla destul de des sa nu apara publicate...nu este ceva iesit din comun
3. Nu inteleg de ce a cerut deschiderea unui cont (sau chiar doua) in Ro; plata trebuie facuta in contul creditorului, indiferent unde este deschis acest cont.
Poprire
Bujor Catalina
Buna ziua,
va deranjez cu cateva intrebari: in cazul in care ratele ptr un credit nu au fost platite si debitorul a fost instiintat/somat sa plateasca, ... (vezi toată discuția)