Din anul 1986 sunt diagnosticat cu Hemofilie A forma severa urmand tratametul la Spitalul Judetean Arad,respectiv Spitalul Clinic de Urgenţă Pentru Copii "Louis Ţurcanu" (Asociatia Romana de Hemofilie).
La inceputul anului 2010 am luat hotararea sa urmez un tratament respective o operatie de inlocuire totala la genunchiul drept in la Azienda Ospedaliero-Universitaria Careggi, Firenze, Italia . Costurile acestei intervenii sunt suportate de catre subsemnatul.
In perioada 1-20 iunie 2010 Certificatul de incadrare in grad de handicap (cod handicap 2, Grad de handicap: accentuat) a trebuit revizuit.
Avand in vedere boala de care sufar si modul prin care se manifesta ea, as dorii sa va intreb daca este posibila si legala revizuirea certificatului in lipsa mea?
Cele mentionare mai sus pot fi dovedite prin acte!
Fata de datele pe care le-ati indicat si in contextul in care rezultatul revizuirii nu va este favorabil, sunteti inca in termenul legal de a face contestatie la acesta.In mod firesc, la baza revizuirii stau o serie de acte medicale care sustin gradul de handicap sau il infirma iar comisia,in masura in care persoana handicapata este transportabila trebuie sa dea decizia in prezenta acesteia.Aveti oricum motiv sa contestati decizia, asa ca nu pierdeti timpul,30 de zile de la comunicarea deciziei.succes!
Dosarul este complet. Inainte sa plec din tara am intocmit toate actele necesare pentru revizuire, inclusiv procura de la primarie pe numele mamei mele.
In momenul in care s-a mama mea s-a prezentat la revizuire persoana responsabila ne-a spus ca prezenta mea este obligatorie desi am acte care atesta unde ma aflu in clipa de fata respectiv acte doveditoare a tratamentului la care sunt supus in acest moment.
(motivul neoficial fiind "vreau sa-l vad cum e handicapat de gradul II si conduce masina!")