avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 489 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... bilete la ordin refuzate
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

bilete la ordin refuzate

Rog respectuos un coleg sa ma ajute in urmatoarea speta /clientul a refuzat la plata in 2009 mai multe bilete la ordin din lipsa de disponibil si doreste o cale de rezolvare avand in vedere faptul ca cu creditoarea nu se poate discuta si a amenintat cu actiune in instanta ,daca cu bunurile din societate nu acopera prejudiciul executarea se extinde si asupra administratorului ca persoana fizica , a asociatilor, putand fi scoase la licitatie bunurile lor?clientul doreste sa achite insa nu poate rapid, ci in timp, ex 2/3 ani insa daca se face executarea bunurilor prin vanzarea la licitatie la pretuir mici sansele de a achita sunt tot mai reduse ,astept respectuos opinii juridice#-o:((
Cel mai recent răspuns: Daniel Coman , Avocat 18:11, 30 Iunie 2010
Da,paote sa-l execute pe averea personala doar in urmatoarea situatie:
In urma mai multor titluri executorii, datorii s,a se paote deschide procedura insolventei impotriva debitorului.
Daca creantele nu pot fi acoperite se formuleaza cerere de atragere a raspunderii
personale a administratorului.
Dosarele de insolventa dureaza ani de zile.
sa inceapa sa achite si sa demonstreze acest fapt in instanta.
multumesc daniel
multumesc ,doina
multumesc partidului!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Insolventa, bo avalizat Gepetto25 Gepetto25 Societatea X a emis un bilet la ordin pentru plata unor produse. BO este avalizat in nume propriu de administrator iar executarea BO a fost incuviintata. ... (vezi toată discuția)
Insolventa firmelor ana28b ana28b am o intrebare. o firma care este insolventa si are un credit la o banca. Cum isi recupereaza banca banii daca activele firmei sunt doar 2 calculatoare si nu ... (vezi toată discuția)
Buna ziua marieta09 marieta09 Am o firma ,am dat marfa unui client in baza unui contract el nu a achitat iar eu acum nu mai pot plati datoria si am primit somatie de executare ,pot iei sa ... (vezi toată discuția)