avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 692 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... insolventa firmelor
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

insolventa firmelor

am o intrebare.
o firma care este insolventa si are un credit la o banca. Cum isi recupereaza banca banii daca activele firmei sunt doar 2 calculatoare si nu acopera creditul din banca.
precizez ca atunci cand a luat creditul administratorul societatii a semnat un bilet la ordin in alb.
Cel mai recent răspuns: Carmen Muraru , Avocat 08:07, 5 August 2010
Buna seara .
Daca nu sunt bunuri mai consistente in firma,care sa acopere debitele de la masa credala,creditorii sau lichidatorul,pot cere instantei, daca sunt indeplinite conditiile, suportarea a unei parti din aceste debite de catre administratorii vinovati,din patrimoniul lor propriu ,personal.
Marius Bote .
Daca nu sunt bunuri suficiente pentru recuperarea creantei
se formuleaza cerere pentru atragerea raspunderii personale
a adminsitratorului firmei debitoare.
cere raspunderea administratorului .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Legea 85/2006 printessa172005 printessa172005 ce se intampla in cadrul unui proces dev insolventa daca debitorul nu are bunuri care sa acopere masa credala? (vezi toată discuția)
Firma intrata in insolventa advsys advsys buna ziua Acum cateva zile am primit o notificare cu privire la o firma care a intrat in insolventa, problema este urmatoarea: Noi la societatea care a ... (vezi toată discuția)
Neactivitate in procedura de insolventa mihaigiu mihaigiu Am fost Administrator de o Srl care in decembrie 2010 a fost deschisa procedura de insolventa voluntara. Considerand ca pana acum lichidatorul nu a vandut ... (vezi toată discuția)