avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1947 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... buna ziua
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

buna ziua

Am o firma ,am dat marfa unui client in baza unui contract el nu a achitat iar eu acum nu mai pot plati datoria si am primit somatie de executare ,pot iei sa imi ia casa sau alte bunuri care nu sunt pe firma in baza datoriilor.Eu am intrat in imposibilitate de plata si am inceput demersurile de faliment
Cel mai recent răspuns: Av. IoanaB , Avocat 13:37, 19 Septembrie 2014
Daca apartamentul si bunurile nu au fost initial pe firma si vi le-ati vandut dvs. in ultimii trei ani anteriori falimentului, in falimentul societatii nu se poate sa va ia imobilul.
In orice caz, trebuie analizata situatia mai in detaliu. Se poate ca acest creditor sa faca cerere de atragere a raspunderii administratorului si daca se dovedeste vreo frauda in activitatea societatii, se poate obliga administratorul sa raspunda cu bunurile proprii.
In masura in care ati demarata procedura insolventei, bunurile societatii dvs vor fi valorificate in cadrul procedurii pt acoperirea datoriilor existente in contabilitatea dvs. Incazul in care creantele nu vor fi acoperite integral si se va dispune atragerea raspunderii administratorului, atunci veti raspunde cu bunurile proprii.
Dar daca am catre aceea firma la care datorez bani in urma acelui contract incheiat intre firma mea si client,am depus BO atunci pot sa mi execute bunurile proprii?
Ati girat acel BO in nume propriu?
Acel bo a fostextras de la banca pe contul firmei ,daca raspund bine dar miar placea daca as putea vorbi cu dv.la un telefon

Alte discuții în legătură

Vreau sa ies dintr-o firma si asociatul meu nu vrea cioceanu mona cioceanu mona eu nu mai vreau sa am nici o legatura cu firma la care sunt asociat si administrator. Vreau sa ies din firma si sa i-o las celuilalt asociat si administrator. ... (vezi toată discuția)
Faliment limerom limerom Am cateva intrebari legate de falimentul unei societati comerciale al carui asociat unic si administrator sunt. 1 Care sunt consecintele falimentului in ceea ... (vezi toată discuția)
Firma cu datorii DanieleLuca DanieleLuca DETIN O FIRMA CU DATORII LA FURNIZORI SI SPATIUL UNDE AM FOST CHIRIAS DAR FARA DATORII LA STAT.CE URMEAZA?POT FI AFECTAT CA SI PERSOANA FIZICA? (vezi toată discuția)