1. As vrea sa stiu daca in cazul functionarilor publici concediati in urma restructurarii, acestia pot beneficia de salarii compensatorii si in baza carei legislatii.
2. prevederile contractului colectiv de munca la nivel national pe 2007 -2010 sunt aplicabile si functionarilor publici? ma refer la parte cu concedierile...
3. in cazul in care concedierea s-a facut fara niciun fel de criterii, ci doar pe principiul imi place sau nu persoana, aceasta poate fi contestata in contencios administrativ?
4. situatia familiei monoparentale, cu minor in ingrijire si unic intretinator, trebuie luata in calcul la efectuarea concedierii in cazul functiei publice?
Stiu ca sunt multe intrebari, dar as aprecia tare mult daca ati putea sa ma ajutati cu cateva informatii legate de cele mentionate mai sus.
1. Sunt aplicabile prevederile OUG nr.98/1999 privind protecţia socială a persoanelor ale căror contracte individuale de muncă vor fi desfăcute ca urmare a concedierilor colective , in cazul personalului bugetar disponibilizat.
2. Decizia de concediere poate fi atacata in termen de 30 de zile de la data comunicarii .
Disponibilizari
diana_76
institutia publica urmeaza sa faca restructurari cf. OG 63/2010.
As vrea sa stiu daca sunt obligati sa consulte sindicatul, daca gasesc un model de proces ... (vezi toată discuția)