avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 652 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... asigurare CASS
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

asigurare CASS

Buna ziua.

Am absolvit facultatea in luna iulie 2007 si nu am lucrat cu contract de munca decat doua luni, in 2008. Mai luasem ajutor de somaj o singura luna. Nu am obtinut alte venituri care se supun impozitului. Acum figurez la A.J.O.F.M. (cu talon) ca persoana aflata in cautarea unui loc de munca, vizat la zi si eu am considerat ca aceasta calitate este asimilata cu cea de somer. Medicul de familie mi-a spus in data de 28 iunie a.c. (cand am solicitat adeverinta medicala necesara la A.J.O.F.M., pentru prelungirea vizei) ca de la 01. Ianuarie 2010 nu mai am calitatea de asigurat. Casa Judeteana de Asigurari de Sanatate nu avea nicio obligatie sa ma avertizeze asupra situatiei? Va rog sa-mi spuneti care este primul pas si cum trebuie sa procedez pentru a redobandi calitatea de asigurat. Cam ce suma de bani as fi obligat sa platesc in aceasta situatie?

Multumesc anticipat,
Nicolae B.
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 17:12, 1 Iulie 2010
Trebuie sa mergeti la casa de sanatate de care apartineti si sa incheiati un contract prin care sa va platiti asigurarile de sanatate .
daniela vorovenci a scris:

Trebuie sa mergeti la casa de sanatate de care apartineti si sa incheiati un contract prin care sa va platiti asigurarile de sanatate .

Multumesc pentru raspuns.

Ce acte ar trebui sa prezint pentru incheierea contractului de asigurare? Fiindca la telefon nu mi se raspunde iar la coada de la Casa de Pensii din Cluj trebuie sa stai ore bune.
As fi obligat sa platesc vreo suma de bani + penalizari din urma (de cand nu mai sunt asigurat)?
1. Nu la Casa de Pensii trebuie sa mergeti ci la Casa de Asigurari de Sanatate.
2. Va duceti cu cartea de identitate si va cauta in evidenta lor si va spune ce trebuie sa platiti.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Card national de sanatate assbell99 assbell99 m-am inscris in 2005 la un medic de familie;daca primesc cardul trebuie sa merg la acelasi(nu am fost decat o data) sau il pot schimba dupa primirea ... (vezi toată discuția)
Cas platit Ellyn Ellyn Buna ziua! Trebuie sa plec din tara si vreau sa platesc CAS si pentru pensie ,cum se procedeaza? Multumesc! (vezi toată discuția)
6 luni restanțã la asigurari de sãnãtate flixdavid flixdavid Întrucât între terminarea șomajului și prima plată a pensiei am acumulat o restanță de șase luni la plata asigurărilor de sănătate ... (vezi toată discuția)