avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 443 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... 6 luni restanțã la asigurari de sãnãtate
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

6 luni restanțã la asigurari de sãnãtate

Întrucât între terminarea șomajului și prima plată a pensiei am acumulat o restanță de șase luni la plata asigurărilor de sănătate (neavând nici un venit în perioada respectivă ) am pierdut statutul de asigurat? (primesc pensie de drept din februarie 2009). Cum procedez pentru redobândirea calității de asigurat? Mai pot redobândi această calitate? #-o
Cel mai recent răspuns: flixdavid , utilizator 14:50, 10 Martie 2010
cum adica restanta?si persoanele fara venit sunt asigurate. de ce va intereseaza sa redobanditi calitatea de asigurat din mom ce in virtutea pensiei o aveti oricum??????? poate nu m-am prins eu de intrebare...?!
Am fost la casa de asigurari cu buletinul și cuponul de pensie și mi-au zis că trebuie să plătesc cele șase luni din 2008, când nu am avut nici un venit, ca să devin din nou asigurat și să pot beneficia de adeverință de asigurat care mi-e necesară pt medicul de familie.
Mulțumesc !!!!!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Asigurare in sistemul public de sanatate camellia_camy camellia_camy As dori sa va rog daca se poate sa-mi raspunde-ti la urmatoarea intrebare: In cazul in care sotia este incadrata cu carte de munca si plateste asigurarile la ... (vezi toată discuția)
Plata retroactiva cas laura pop laura pop Am pensie 730lei si sint pensionata din mai 2008 cu pensie la limita de virsta.In ultimii 4/5 ani nu am lucrat si pt.asta trebuie sa platesc CAS ,pt.perioada ... (vezi toată discuția)
Cupon de pensie pierdut Laura95 Laura95 Daca am pierdut cuponul de pensie mi se poate elibera o adeverinta sau ceva care sa fie echivalentul cuponului? (vezi toată discuția)