avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1219 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Depasirea vitezei cu 51 km/h peste limita legala
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Depasirea vitezei cu 51 km/h peste limita legala

Venind din directia buzau - ramnicul sarat,inainte de localitatea oreavu pe E85(limita 100 km /h) circulam in spatele unui vehicul care mergea tare,am fost surprinsi de radarul nou,care venea din sens opus,fiind in mers.a intors dupa noi si ne-a oprit pe amandoi la vreo 500 m dupa intrarea in localitate. am inmanat actele care le-a cerut agentul,aopi mi s-a spus ca am depasit viteza legala cu 51 de km/h pe sectiunea de drum unde aveam voie cu 100 km /h, si ca mi se va retine permisul pe durata de 3 luni.
dupa ce a completat procesul verbal si dovada,politistul a venit la masina la mine sa semnez,dar eu am zis ca vreau sa scriu la mentiuni ca am obiectiuni. ce credeti? agentul completase cu mana lui la rubrica Alte Mentiuni astfel: " Abatere filmata. Declara cu nu are obiectii"
I-am spus ca stiu ca eu trebuie sa scriu acolo la rubrica aceea ce am de obiectat,dar agentul nu m-a lasat sa scriu eu cu mana mea nimic,a mai completat dupa ce a scris ca declara ca nu are obiectii, ca va contesta procesul verbal.Asta a iesit la final:" Abatere filmata.Declara ca nu are obiectii,dar va contesta procesul verbal"
apoi mi-a dat sa semnez procesul.
Acum va intreb ,daca ma puteti ajuta cu cateva raspunsuri:
1. ce este de facut? pentru ca mi-a dat 3 luni de suspendare de permis,imi pierd jobul
2. daca in loc de 151km/h aveam 150km/h nu mi se suspenda permisul
3. agentul nu m-a lasat sa scriu nimic in procesul verbal,a scris ce a vrut el,mie mi-a dat numai sa semnez
Ce as putea face in situatia asta????
am inteles ceva de o eroare la aparatele radar de cca 3%
mentionez ca in 8 ani de cand am permis nu am avut luata nici o amenda de nici un fel.
ce e de facut?
astept raspunsuri ca nu stiu ce sa fac cu amenda ,sa platesc,sa contest,ca lucrez la o firma de care eu depind de permis zilnic!!!
Cel mai recent răspuns: Qubik , utilizator 23:37, 8 Iulie 2010
Mai va intreb daca fac contestatie si o sa pierd,imi va afecta cumva dreptul de a da acel test de 15 intrebari,care imi reduce pedeapsa de la 3 luni la 1? are treaba comandantul sau altcineva din politie cu contestatia pierduta de mine,imi poate face rau cineva? ce risc daca pierd contestatia?

va multumesc
Norma metrologica pe care o cauti este:
Normă de metrologie legală NML 021-05 "Aparate pentru măsurarea vitezei de circulaţie a autovehiculelor (cinemometre) emisa de Biroul de Metrologie legala la 23.11.2005"cu Text actualizat la data de 06.08.2009.care include modificările din următoarele acte:
- Ordinul nr. 153/2007 publicat în MOF nr. 622 din 10/09/2007
- Ordinul nr. 187/2009 publicat în MOF nr. 546 din 06/08/2009.
Despre noile radare se spune ca sunt de necontestat.Nu am vazut pe forum o discutie in care un user sa se fi laudat ca a castigat in fata acestui tip de radar.
Totusi am o nedumerire! De ce ai mai semnat pv-ul daca s-au consemnat bazaconii in el?
Faci plangere(contestatie) acum. Iti iei permisul inapoi si lungesti procesul. Acum e vacanta judecatoreasca de la 01.07 si primesti un termen mai prin septembrie.Daca ti- o respinge o ataci cu recurs. Cred ca ajungi in noiembrie -decembrie cu finalizarea actiunii. E o varianta.
Alti useri poate iti recomanda altceva.
Bafta!

mihaighenadi a scris:

Mai va intreb daca fac contestatie si o sa pierd,imi va afecta cumva dreptul de a da acel test de 15 intrebari,care imi reduce pedeapsa de la 3 luni la 1? are treaba comandantul sau altcineva din politie cu contestatia pierduta de mine,imi poate face rau cineva? ce risc daca pierd contestatia?

va multumesc
Solicitati buletinul metrologic al aparatului radar in care sa fie precizata abaterea cu care masoara viteza respectivul aparat. In functie de aceasta abatere poate reusiti sa dovediti ca, de fapt, aveati maxim 150 kn/h, contraventie ce se incadreaza in alt articol al Codului rutier (fara suspendarea dreptului de a conduce, dar cu 6 puncte de penalizare).
dap,va multumesc

Alte discuții în legătură

Contestatie radar! rog raspuns! indubitabil indubitabil Buna ziua. Va postez mai jos contestatia pe care am facut-o in urma unui eveniment nefericit pe care l-am avut. Va rog sa imi estimati sansele castigarii ... (vezi toată discuția)
Pv contraventie circulatie nicusor563 nicusor563 Buna ziua.Am o speta:acum o luna am fost amendat de politia rutiera pentru viteza(103km/h) si mi s-a retinut si permisul de conducere.Am refuzat sa semnez si ... (vezi toată discuția)
Depasire viteza cu 124 kmh adriano8000 adriano8000 Am fost oprit fiindca am depasit limita 54 km la ora adica am avut viteza de 124 km la ora pe o portiune de drum cu limita de 70. Eu deplasanduma cu nu mai ... (vezi toată discuția)