avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1139 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Depasire viteza cu 124 km\\h
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Depasire viteza cu 124 kmh

Am fost oprit fiindca am depasit limita 54 km la ora adica am avut viteza de 124 km la ora pe o portiune de drum cu limita de 70. Eu deplasanduma cu nu mai mult de 110 la ora in bord ceea ce inseamna mai putin in viteza reala a masinii. Agentul care m-a oprit mi-a retinut permisul dar nu mi-ai fost comunicat unde m-a surprins radarul eu fiind oprit intr-o localitate si mi s-a comunicat prin statie viteza. eu nu am observat niciun radar si nici agentul de m0a oprit nu mi-a comunicat unde am fost surprins. Am martori care sa afirme cele de mai sus. Cum pot contesta procesul verbal in instanta? Pot cere certificatul metrologic si dovada precum ca eu am depasit aceasta limita?

Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: mariustz , utilizator 00:27, 25 Martie 2019
Poti cere in instanta filmarea aparatului radar, se depune contestatie la judecatoria de pe raza judetului unde te-a oprit.

Vezi ca, viteza reala a masinii e cea din bord in cazul in care masina nu a suferit modificari, nu are anvelope de alta dimensiune decat cele admise, ceasurile pot sa fie decalibrate, etc.
viteza nu este reala cea din bord, deoarece in bord viteza este mai mare cu 5 km la ora pentru a nu aparea eroari, viteza reala este cea care o vezi pe gps.
Nu m-ai înțeles.
Calibrarea ceasurilor se face cu o anumita dimensiune/dimensiuni de anvelope, unele mai mari spre exemplu, or sa afecteze ce vezi în bord.

In orice caz, depune contestație, ai grija sa faci și o cerere pentru certificat de grefa sa îți iei permisul înapoi, și vezi dupa.

adriano8000 a scris:

viteza nu este reala cea din bord, deoarece in bord viteza este mai mare cu 5 km la ora pentru a nu aparea eroari, viteza reala este cea care o vezi pe gps.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contestare proces verbal contraventional rardar mongwan mongwan Buna ziua, va rog sa-mi spuneti daca merita sa contest un proces verbal de contraventie prin care am fost sanctionat cu amenda si suspendarea permisului pe ... (vezi toată discuția)
Hei, astăzi am trecut cu 30km/h peste limita de viteză, iar ... Piri124 Piri124 Hei, astăzi am trecut cu 30km/h peste limita de viteză, iar din contrasens venea poliția i-am surprins ca și cum au făcut poza sau așeza camera bordului ... (vezi toată discuția)
Amenda laur20005 laur20005 Salut , am si eu o problema in legatura cu un P.V. Pe data de 20-02-2013 in timp ce ma indreptam spre Deva la cativa km de Sibiu am fost oprit de un agent de ... (vezi toată discuția)