avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 490 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mostenirea dupa moartea mamei
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mostenirea dupa moartea mamei

Sunt infiata de la varsta de 2 luni,iar in prezent am 28 de ani.Tatal meu a decedat in anul 2004,iar eu nu am facut succesiune in urma lui.Nu a avut nimic pe numele lui,apartamentul in care am locuit eu cu parintii mei,fiind doar pe numele mamei de fata.In prezent stau cu chirie ne-intelegandu-ma cu mama.As dori sa stiu daca mama vinde sau trece altcuiva din timpul vietii apartamentul,eu dupa moartea ei mai am vreun drept,copil infiat fiind?
Cel mai recent răspuns: ContSters122901 , utilizator 00:19, 1 Iulie 2010
daca vinde, depinde cui vinde si sub ce forma va fi imbracata vanzarea.. daca face contract de intretinere nu prea mai puteti contesta.. daca vinde unei rude, mai aveti o sansa sa invocati simulatia
Aveti drepturile ca si in cazul cand va este mama naturala. Dar.. daca nu sunteti i relatii bune, nu va vizitati. se considera ca nici nu ii puteti da ajutor sau ingrijire. IN acest caz, poate oricand sa incheie cu altcineva un contract de intretinere si dupa decesul mamei sa le fie transferata averea. NU veti mai putea face nimic. Daca incheie contract de vanzare-cmparare, il veti putea ataca, numai daca cei ce au cumparat nu pot face dovada ca afost platit apartamentul. (Daca nu au vreo chitanta sau alt inscris).
Mai bine incercati sa va imapacati..

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dreptul la mostenire anea gabriela anea gabriela Sunt infiata de la varsta de 2 luni.IN prezent am 28 de ani.Tatal meu a decedat in anul 2004 si nu am facut succesiunea.In anul 2006 m-am mutat de acasa cu ... (vezi toată discuția)
Infiere si derptul la mostenre dan mirescu dan mirescu am fost infiat la virsta de 2-5 luni de catre sora mamei naturala. eu sunt singurul copil am 30 de ani relatia cu mama este tensionate( nu ma mai suporta, ... (vezi toată discuția)
Conditii pentru desfiere emylya45 emylya45 Ce conditii trebuie implinite pentru conditii pentru desfierea propriului copil? Am un copil de 25 ani pe care doresc sa-l desfiez ( sa nu mai fie scris Emilia ... (vezi toată discuția)