acum 4 zile .in timp ce depaseam un baiat pe scuter am fost salutat cu degetul mic ridicat.am oprit si i-am dat 2 palme.el(minorul de 15 ani) a continuat verbal sa ma injure si sa ma ameninte.a depus apoi reclamatie la politie pentru lovire,fiid invitat pe 02.07.2010.nu are certificat medico-legal ,nefiind nici cazul.imi puteti raspunde va rog urgent ce risc si ce ar trebui sa fac?sa depun si eu plangere pentru amenintare ,injurii si adresarea de gesturi obscene in trafic?exista exceptii in art.180 privind lovirea(adica daca am fost provocat)?
va multumesc
Riscati pedeapsa cu inchisoare de la 1 luna la 3 luni sau amenda, conform art. 180 alin. (1) Cod penal, sau mai mult daca cf. alin. (2) persoana vatamata va necesita pt vindecare ingrijiri medicale de cel mult 20 de zile ( inchisoare de la 3 luni la 2 ani sau amenda). Daca isi ia certificat medico-legal chiar si cu o zi de ingrijiri va incadrati la alin. (2).
Nu se va retine provocarea in speta, pt ca ridicarea unui deget nu poate avea ca reactie loviri sau alte violente. Ati raspuns cu un gest neproportional cu cel al persoanei vatamate.
Consider ca persoana mai inteligenta ,cedeaza prima si tocmai pentru acest motiv,dar si pentru a nu mai pierde timp pe la organele de cercetare sau in instante,gasiti o metoda inteligenta pentru a ajunge la o impacare.
Impacarea partilor,inlatura raspunderea penala,fiind vorba despre o plangere prealabila pentru lovire si alte violente.
Dosar penal -lovire
sionalina
Buna seara! Vreau sa fiu cat mai explicita pentru a se intelege exact nelamurirea mea si tocmai , poate de aceea continutul subiectului meu va fi prea lung ( ... (vezi toată discuția)