avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 447 soluții astăzi

Marți, 4 martie, are loc evenimentul: Politica privind prevenirea hărțuirii la locul de muncă - De la concept la implementare practică. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... salariu la revenire din concediu pt. crestere copil
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

salariu la revenire din concediu pt. crestere copil

Buna ziua
M-as bucura sa aflu parerea celor care citesc acest subiect:
Stim ca ,,,,,,,,,,CIM se suspenda din initiativa salariatului pentru concediu de crestere a copilului pana la 2 ani.
La intoarcere, salariatul reia activitatea in baza aceluiasi contract. Pana aici e ok, dar…….in privinta salariului cum stam ? In cei doi ani poate au intervenit negocieri sau majorari in urma unor HG sau hotarari ale Consiliului de Administratie sau etc.
Salariatul revine pe acelasi salariu, sau trebuie sa i se adauge si lui ceva in plus ? Sau ramane la latitudinea angajatorului ? Exista ceva legal care sa reglementeze asta ?
Eu ma gandesc ca aceeasi situatie ar fi (teoretic) si in cazul unui concediu fara plata de ex. pentru studii. Salariatul e plecat undeva pentru 2-3 luni si intre timp a venit o ordonanta care majoreaza salariul cu un anumit cuatum fix. Cand revine, salariatului respectiv nu i se mareste salariul cu acel cuantum ? Iar daca da, am putea extinde si in cazul celui care este in concediu de crestere a copilului pana la 2 ani.
Astept parerile dumneavoastra. Va multumesc si va doresc toate cele bune.
psih. Olga Spiridon

Alte discuții în legătură

Reluare activitate in timpul concediului crestere copil spiridon_olga spiridon_olga Supun atentiei o situatie pur teoretica ( spun asta deoarece daca chiar ar face lucrul acesta o salariata, nu ar mai avea trai bun cu angajatorul; insa pe mine ... (vezi toată discuția)
Data incepere activitate dupa concediu ingrijire copil spiridon_olga spiridon_olga Buna ziua Stie cineva unde este prevazuta ziua cand reincepe activitea mama care a fost in concediu de ingrijire a copilului pana la 2 ani ? Nelamurirea mea: ... (vezi toată discuția)
Armata si sporul de vechime spiridon_olga spiridon_olga Buna ziua Din nou am o intrebare :) Stiu si eu ca armata ca si perioada de somaj, de concediu pentru crestere copil pana la 2 ani, facultatea absovita la zi, ... (vezi toată discuția)