avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 978 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Reluare activitate in timpul concediului crestere copil
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Reluare activitate in timpul concediului crestere copil

Supun atentiei o situatie pur teoretica ( spun asta deoarece daca chiar ar face lucrul acesta o salariata, nu ar mai avea trai bun cu angajatorul; insa pe mine ma intereseaza din punct de vedere legal ) :
- la terminarea concediului de maternitate, salariata are dreptul sa faca o cerere prin care solicita concediu de crestere a copilului pana la 2 ani;
- dupa o anumita perioada, ea vrea sa-si reia activitatea; face din nou o cerere prin care solicita reluarea activitatii in baza aceluiasi contract si revine la serviciu;
- dupa cateva luni ( tot in intervalul de 2 ani) ea vrea din nou sa stea acasa si face din nou o cerere de concediu pentru crestere a copilului;

Intrebare: este legal sa i se aprobe aceasta cerere ? Sau se considera ca prin revenirea la serviciu, a renuntat definitiv ( pana la 2 ani ai copilului) la dreptul de concediu pentru crestere a copilului pana la 2 ani ?

Inca o data multumesc
Olga Spiridon

Alte discuții în legătură

Salariu la revenire din concediu pt. crestere copil spiridon_olga spiridon_olga Buna ziua M-as bucura sa aflu parerea celor care citesc acest subiect: Stim ca ,,,,,,,,,,CIM se suspenda din initiativa salariatului pentru concediu de ... (vezi toată discuția)
Stimulent insertie anymaryh anymaryh Buna ziua! Am urmatoarea situatie si va rog sa ma ajutati: o salariata care tocmai a nascut, se afla in concediu medical sarcina si leuzie, cu mentiunea ca ... (vezi toată discuția)
Concediu crestere copil Anamaria1313 Anamaria1313 Buna ziua, Intalnesc urmatoarea situatie, o angajata este in concediu crestere copil, 2 ani se implinesc in 15 iulie 2014. saptamana acesta m-a anuntat ... (vezi toată discuția)