avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 796 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... TVA 24% contract leasing auto
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

TVA 24% contract leasing auto

Buna ziua, as dori sa va intreb daca acum, cu marirea tva-ului de la 19% la 24 %, pentru un contract de leasing auto in derulare, la facturarea lunara, mi se va aplica noua cota de tva, sau se va ramane la aceeasi suma ca pana acum, deoarece tva-ul presupun ca a fost platit catre stat de catre firma de leasing inainte de incheierea contractului?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: makelele2010 , utilizator 13:16, 9 August 2010
Art. 134^1 Cod Fiscal
Faptul generator pentru livrări de bunuri şi prestări de servicii
(9) În cazul operaţiunilor de închiriere, leasing, concesionare şi arendare de bunuri, serviciul se consideră efectuat la fiecare dată specificată în contract pentru efectuarea plăţii.

exigibilitatea tva intervine la data la care are loc faptul generator, adica odata cu facturarea fiecarei rate de leasing, iar cota de tva va fi 24% incepand cu 1 iulie.
Dati-mi voie sa va prezint concret un articol din contractul de leasing (sunt, ca si multi altii, in aceeasi situatie):

"Finantatorul va emite facturi pentru toate platile care trebuie efectuate de catre Utilizator, cu orice titlu, in temeiul prezentului Contract, in valoarea acestora fiind inclus T.V.A.-ul. Pentru plata ratelor de leasing, facturile se vor emite in conformitate cu cele prevazute in Scadentarul de plati si se vor transmite ulterior Utilizatorului"

In scadentar evident ca pe langa rate, dobanzi si servicii atasate, e stipulat si TVA-ul, concret. T.V.A.-ul are un TOTAL. Care se adauga la TOTALUL TOTAL ;) Si asta e deja stabilit, prin contract.

Deci ?
salutare..deci pana la urma cum este?ca si eu am aceeasi problema..deja mi`au facturat cu 24 % ..si in desfasuratorul ratelor e cu 19 %..cine ne ajuta si pe noi?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Regularizare tva pentru factura emisa in iunie 2010 ioanaep ioanaep Avem un contract de leasing prin care este stipulat faptul ca ratele se factureaza cu o luna inainte. Exemplu: rata din iulie s-a facturat in iunie. Ulterior ... (vezi toată discuția)
Tva 19 sau 24 la avans leasing ? belena3007 belena3007 Buna ziua,sunt un PFA si am achizitionat o masina in leasing financiar, contractul fiind incheiat la data de 24.06.2010, iar avansul a fost platit la ... (vezi toată discuția)
Limitare tva la leasing dupa 1 iulie camicami camicami Observam ca alin. 4 al art. 145^1 precizeaza ca limitarea se aplica inclusiv in situatia in care au fost emise facturi si/sau au fost platite avansuri, pentru ... (vezi toată discuția)