avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1845 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Conducta de apa sparta si consumul facturat de ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Conducta de apa sparta si consumul facturat de distribuitorul local asociatiei

Buna ziua,

Locuiesc in cadrul unei asociatii unde s-a spart conducta de apa la subsolul blocului , din cauze necunoscute . Este corect ca distribuitorul sa factureze scarii acest consum de apa, in conditiile in care nu se stie a cui e vina ?

Multumesc pentru raspunsuri .
Cel mai recent răspuns: Adam Grecu , utilizator 13:15, 2 Iulie 2010
Conducta din subsolul cladirii, de fapt conducta de la contorul de bransament dinafara cladirii, pana la ultimul centimetru din varful ei de sus, pe ramurile din apartamente este proprietatea comuna a asociatiei, astfel incat reparatia ei, cat si pierderile de apa cauzate de aceasta sunt in sarcina asociatiei.
Depinde care conducta sau portiune de conducta s-a spart. Daca s-a spart inainte de robinetul si apometrul general (de bransament) asociatia nu plateste nimic, acea conducta fiind in proprietatea si intretinerea furnizorului, iar apa pierduta nu a trecut prin apomertu.
Daca s-a spart dupa robinetul general si apometru, asociatia suporta costul apei pierdute pentru ca acea conducta este proprietatea asociatiei, este in intretinerea asociatiei iar apa a trecut prin apometru.
Acestea sunt si prevederile din contractul incheiat cu asociatia de catre furnizor.
Multumesc pentru sfaturile d-voastra =D>
Mai rau este la noi in asociatie - am mai spus acest lucru pe forum. De la bransament - unde este montata robinetul si contorul de masura, pana la locul de consum este o distanta de peste 50-60m. Sigur ca in contractul de furnizare, furnizorul a avut grija sa specifice clar ca ce este dupa bransament apartine asociatiei. Ei bine, anul trecut am avut o avarie care a "cosumat" peste 1000 mc apa rece la pretul de 4,6410 lei/mc (apa+canal), suma pe care au achitat-o proprietarii apartamentelor de pe doua scari (40 ap.).
Acum, inca ne aflam in discutii cu furnizorul local (unicul) pentru a renegocia "punctul de delimitare". Daca nu vom reusi, probabil le vom cere un document prin care sa reiasa ca portiunea de conducta de la caminul de bransament pana la intrarea efectiva in bloc apartine asociatiei si apoi le vom cere o chirie lunara/mc de apa transportata pe "conducta noastra" astfel incat, pe viitor daca vor mai fi avarii, sa avem de unde le plati!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Separare apa rece SimonaBardea SimonaBardea Buna ziua! Blocul meu are contor general de apa rece la 2 scari si am cerut sa avem fiecare scara cate un contor , pentru ca asa mi se pare normal, dar ... (vezi toată discuția)
Pierderi de apa LucianSandu LucianSandu Buna ziua Daca ma puteti lamuri cu o problema... Asociatia de proprietari are pierderi la apa si aceste pierderi se pun la plata pentru fiecare ... (vezi toată discuția)
Bransament apanova cristianfluturas cristianfluturas bloc cu 2 scari ( 19 ap.pe scara ) si fiecare scara avind asociatie de prop. apanova refuza sa instaleza la scara 2 apometru si inregistreaza consumul pe tot ... (vezi toată discuția)